Cestovanie

O plavbu loďou na Zemplínskej šírave je tento rok väčší záujem

"Silnejšiu sezónu tento rok očakáva aj napriek pandémii nového koronavírusu."

TASR, 24. júla 2020 12:30
Výletná loď Zemplín premáva na Zemplínskej šírave nepretržite od roku 1993. V rekreačnej oblasti Lúč je možnosť nalodiť sa a počas 45-minútovej plavby si vychutnať krásy tejto vodnej nádrže. Na snímke turisti počas plavby výletnou loďou Zemplín po Zemplínskej šírave 24. júla 2020. Foto: TASR - Roman Hanc
Vinné 24. júla (TASR) – Tohtoročný trend tráviť letnú dovolenku na Slovensku vníma pozitívne aj prevádzkovateľ výletnej lode Zemplín na Zemplínskej šírave na východe Slovenska. Ako sa vyjadril pre TASR, aj napriek epidemiologickým opatreniam a kolísavému počasiu očakáva, že tohtoročná sezóna bude "silnejšia".



"Momentálne je záujem trošku väčší ako bol minulý rok. Každý deň je iný. Keď je teplo, je viac ľudí. Teraz je to počasie na hojdačke, jeden deň je viac ľudí, druhý menej. Všetko závisí od počasia," priblížil Peter Kičinka s tým, že medzi výletníkmi prevažujú rodiny s deťmi. Silnejšiu sezónu tento rok očakáva aj napriek tomu, že loď pre pandémiu nového koronavírusu spustila svoju prevádzku neskôr a musia na nej dodržiavať epidemiologické opatrenia. Ako povedal, loď pravidelne dezinfikujú a obmedzujú počet jej návštevníkov.



Nalodiť na Zemplín sa dá v rekreačnom stredisku Hôrka. Časy okružných plavieb po Zemplínskej šírave sú denne od 10.00 h v dvojhodinových intervaloch s poslednou platbou o 16.00 h. V prípade záujmu prevádzkovateľ pridáva plavby na každú hodinu.





Komentáre