Cestovanie

Náučný chodník v Banskej Štiavnici sa dočkal obnovy

"S prácami na obnove chodníka pomáhali členovia občianskeho združenia Červená studňa."

TASR, 13. novembra 2020 15:20
Na snímke turisti kochajúci sa výhľadom počas otvorenia Náučného chodníka Glanzenberg/Staré mesto. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Náučný chodník Glanzenberg sa dočkal obnovy, práce na zveľadení jednej z najobľúbenejších turistických atrakcií v Banskej Štiavnici trvali asi pol roka. TASR o tom informovala marketingová koordinátorka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Banská Štiavnica Terézia Sopková.

„Úprava Glanzenbergu sa začala obhliadkou ešte v apríli tohto roku, keď sme zadefinovali rozsah škôd a potrebné kroky na obnovu. Zistilo sa, že boli poškodené viaceré tabule, niektoré dokonca odcudzené či úplne zdemolované. Úpravu a rekonštrukciu si vyžadovalo aj oddychové miesto vrátane prístrešku. Cena sa vyšplhala na sumu, ktorá presahuje 2500 eur,“ spresnil riaditeľ OOCR Región Banská Štiavnica Igor Kuhn.

Na náučnom chodníku tak nanovo vzniklo osem vertikálnych informačných tabúľ, v najvyššom bode pribudli aj štyri nové horizontálne tabule. Okrem nich si rozsiahlu pozornosť vyžadovalo aj oddychové miesto s posedením. Opravné práce zahŕňali úpravy dosiek strechy prístrešku, náter, výrobu, dopravu a osadenie strechy a posedenia. S prácami na obnove chodníka pomáhali členovia občianskeho združenia Červená studňa.

Po rekonštrukcii informačných a oddychových prvkov bola vykonaná aj drobná úprava terénu. K prácam priložili pomocnú ruku i študenti Strednej odbornej školy služieb a lesníctva Banská Štiavnica a Strednej priemyselnej školy Samuela Mikovíniho, ktorí počas akcie s názvom Gruntovačka vyčistili chodník od odpadu po nezodpovedných návštevníkoch.



Komentáre