Cestovanie

Na Skalke pribudne ďalšia atrakcia, budujú tu lezecký park

"Skalka pri Kremnici ponúkne už túto sezónu ďalšiu atrakciu pre vyznávačov horolezectva. V stredisku budujú lezecký park, ktorý ponúkne možnosti pre rodiny s deťmi, ale aj ferattu s obtiažnosťou F."

TASR/Webmagazin.sk, 2. júla 2020 14:22
Foto: TASR Dano Veselský

Nový park vzniká podľa kremnického primátora Alexandra Ferenčíka v starej časti Skalky. Cieľom je podľa jeho slov rozptýliť návštevníkov do celého strediska, aby sa všetci nezdržiavali len v lokalite už vybudovaných ferrát, ale aj v iných častiach.

Podľa jeho slov pôjde o komplexnejší produkt, v ktorom budú lezecké cesty, mostík, vyhliadkové prvky ale aj hniezda na stromoch. "Bude tam zaistená ferattová cesta triedy F, teda ešte ťažšia ako tie, ktoré tam už máme. Ale majú tam byť aj cesty, ktoré je možné prejsť úplne na voľno bez akýchkoľvek obmedzení, teda také, čo zvládnu aj deti," poznamenal.

S budovaním parku začali podľa Ferenčíka ešte koncom mája, pre daždivé počasie sa práce zdržali. Atrakcia by však podľa jeho slov mala byť hotová ešte toto leto. Investícia na Skalke bude stáť približne 40.000 eur, financovať ju budú zo združených prostriedkov Mesta Kremnica, Rozvojovej agentúry Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), Nadácie EPH a Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OO CR) Stredné Slovensko.

Komentáre