Autá

Volkswagen investuje 3,5 miliardy do vybudovania digitálnej divízie

"Namiesto toho, aby sa v každom vozidle nachádzalo okolo 70 rôznych nezávisle fungujúcich senzorov a kontroliek, budú mať nové autá senzory spojené pomocou nového, vlastného operačného systému."

TASR, 24. augusta 2018 9:00
Ilustračné foto Foto: Tablet.TV
Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) do roku 2025 investuje 3,5 miliardy eur do vybudovania digitálnej divízie a produktov vrátane platformy založenej na cloud computingu, ktorá umožní spojenie vozidiel a zákazníkov s cieľom poskytovať nové služby, ako je zdieľanie áut.

Nemecká automobilka vo štvrtok uviedla, že pracuje na novom operačnom systéme s názvom "vw.OS", ktorý predstaví v roku 2020 vo svojich elektromobiloch značky VW.

Tieto vozidlá budú mať úplne novú "elektronickú architektúru" navrhnutú tak, aby pomohla uľahčiť autonómne jazdné funkcie, uviedol VW vo vyhlásení.

Namiesto toho, aby sa v každom vozidle nachádzalo okolo 70 rôznych nezávisle fungujúcich senzorov a kontroliek, budú mať nové autá senzory spojené pomocou nového, vlastného operačného systému.

Týmto spôsobom by informácie zhromaždené parkovacím senzorom mohli byť prepojené s riadením, brzdami a mapami s vysokým rozlíšením. Umožnia tak autu, aby sa samo zaparkovalo, hneď ako palubná kamera uvidí voľné parkovacie miesto.

Podľa VW je ľahšie aktualizovať vlastný softvér ako softvér od tretej strany a od rôznych dodávateľov s rôznymi senzormi.

Volkswagen už avizoval, že v 2. štvrťroku 2019 začne v Berlíne poskytovať službu zdieľania áut s názvom "My Share". Časom ju chce rozšíriť na kľúčové európske trhy, ako aj do vybraných miest v Spojených štátoch a Kanade.

Komentáre