Autá

Lamborghini venovalo výrobcovi pneumatík 690-koňový Aventador

"Automobilka Lamborghini ukázala limitovanú edíciu modelu Avendator venovanú výrobcovi pneumatík Pirelli. Automobil vznikol pri príležitosti vyše 50-ročnej spolupráce značiek. "

Erik Stríž, 26. decembra 2014 12:00
Lamborghini Avendator Pirelli Edition Foto: Lamborghini


Automobily Lamborghini Avendator patria medzi najlepšie športové vozidlá na svete. V porovnaní s takými modelmi od Ferrari však majú tie od Lamborghini ikonický dizajn, ktorý automobilka využíva naprieč celým modelovým spektrom a ktorý si nie je možné spliesť so žiadnou inou značkou. Model Avendator je typickým predstaviteľom tohto ostrého dizajnu a výrazne športového charakteru, preto už jeho základná cena dosahuje úrovní, ktoré sú pre bežného smrteľníka nedosiahnuteľné. A keď výrobca uvedie do predaja špeciálnu edíciu takéhoto modelu, ten sa stáva už iba nesplneným snom malých i veľkých chlapcov.

Lamborghini Avendator Pirelli Edition je upravenou verziou modelu Aventador LP 700-4. Jeho uvedením výrobca sleduje predovšetkým prejavenie úcty spoločnosti na výrobu špičkových pneumatík Pirelli, ktorá trvá od roku 1963. Na vývoji edície sa však aktívne zúčastňovalo aj Pirelli, takže nejde o žiadne nečakané prekvapenie pod stromček.

Lamborghini Avendator Pirelli Edition Foto: Lamborghini

Auto si zachováva svoj športový charakter, ostré črty karosérie a mimoriadny výkon mimoriadneho motora. Rovnako, ako v ostatných modelom od značky Lamborghini, aj tento špeciálny Avendator ponúkne športový interiér s dôrazom na funkčný dizajn, avšak s množstvom kvalitných materiálov, ktoré možno nazývať aj luxusnými.

Za chrbtom vodiča a jedného spolujazdca pracuje ohromný dvanásťvalcový motor s výkonom 690 konských síl a krútiacim momentom až 690 Nm. Vodič bude mať s motorom kontakt cez automatickú prevodovku so siedmimi stupňami, štandardne bude prítomný pohon všetkých štyroch kolies.

Avendator Pirelli Edition sa vyrobí iba v limitovanom počte, pričom zákazníci si budú môcť vybrať farebnú schému, v akej si ho zakúpia. K dispozícii budú dve verzie farebných kombinácií. Prvá z nich bude kontrastne čierno-biela s nápadnými červenými prvkami na kolesách a na streche, druhá verzia ponúkne na výber zo štyroch matných lakov karosérie. Jej horná časť, teda strecha, predná kapota, kryt motora a spätné zrkadlá, budú vždy čierne. Kombinovať bude možné lesklý a matný lak.

Lamborghini Avendator Pirelli Edition Foto: Lamborghini

Zaujímavosťou je, že výrobca zatiaľ zverejnil len fotografie vozidla s pevnou strechou v štýle kupé, ale plánuje aj výrobu verzie roadster s otvoreným kokpitom. Automobilka zatiaľ neupresnila cenu, presný termín dodania a ani počet, v ktorom sa bude limitovaná edícia vyrábať.

ODPORÚČAME AJ:
Zabudnutá krásavica z Mladej Boleslavi
Range Rover Evoque ponúkne dve nové luxusné verzie
Audi Q7: Žiadna modernizácia, ale celkom nové vozidlo
ZABUDNUTÝ LUXUS: Vo svete sú opustené tisíce drahých áut
Nudíte sa? Vyrobte si vlastné auto, ako títo piati kutilovia

Komentáre