Život

V ZOO Bratislava sa narodili mláďatá zebry Chapmanovej a lamy alpaky

"Charakteristickou črtou zebier Chapmanových sú čierne a biele pruhy, medzi ktorými sú hnedé tieňové pruhy."

TASR, 13. júna 2024 13:00
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V bratislavskej zoo sa narodili mláďatá zebry Chapmanovej a lamy alpaky, ktoré dostalo meno Ondřej. TASR o tom informovala PR manažérka bratislavskej zoo Alexandra Ritterová.

"Medzinárodný deň detí bol pre zoo Bratislava výnimočný. Priamo v tento deň porodila samica zebry Chapmanovej zdravé mláďa, ktoré mohli návštevníci sledovať už pár hodín po narodení," povedala Ritterová. Doplnila, že charakteristickou črtou zebier Chapmanových sú čierne a biele pruhy, medzi ktorými sú hnedé "tieňové" pruhy.

Narodenie malého samčeka lamy alpaky bolo podľa hovorkyne prekvapivé. V utorok (11. 6.) sa vo výbehu alpák konalo ich každoročné strihanie vlny a jarná prevencia v chove lám. "Počas strihania si veterinár, ktorý lamy strihal, všimol, že gravidná samica vo výbehu začína rodiť. Na svet prišiel zdravý samček, ktorý dostal meno Ondřej po svojom 'objaviteľovi'," priblížila. Návštevníci podľa Ritterovej mláďa a jeho matku ľahko spoznajú. Samica je jediná alpaka v stáde, ktorá nebola ostrihaná a má dlhšiu srsť.

Komentáre