Život

V Sade Janka Kráľa si budú môcť ľudia vychutnať atmosféru stredoveku

"Návštevníci uvidia členov historických skupín v dobových kostýmoch, repliky zbraní, zbrojí, historického nábytku či remeselného vybavenia. "

TASR, 8. júna 2024 9:38
Ilustračná snímka. Foto: TASR Andrej Galica

Milovníci histórie si opäť prídu na svoje, v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke sa v sobotu utáboria stredoveké vojská. Uskutoční sa tam historický festival Stredovek v Sade 2024. Chýbať nebudú šermiarske turnaje, historické módne prehliadky či historické tance ani rekonštrukcia poľnej bitky s viac ako 70 bojovníkmi.

"Sad Janka Kráľa ožije na jeden deň stredovekou atmosférou a na svoje si prídu malí aj veľkí návštevníci. Stredovekú atmosféru vytvorí viac ako 120 nadšencov histórie z rôznych kútov Slovenska a Českej republiky," pozývajú organizátori, občianske združenie Gaston.

Návštevníci uvidia členov historických skupín v dobových kostýmoch, repliky zbraní, zbrojí, historického nábytku či remeselného vybavenia. Pripravené sú šermiarske súboje a turnaje, lukostrelecký turnaj či zápolenie v šermiarskej všestrannosti, historická módna prehliadka, škola historických tancov či cirkusový workshop.

K dispozícii budú aj časti zbroje a meče, ktorých váhu si budú môcť návštevníci vyskúšať. Nájdu tam tiež strelnicu, kde si budú môcť vyskúšať streľbu z lukov. Dobovú atmosféru dotvoria aj remeselníci, ktorí budú priamo na mieste zhotovovať výrobky zo železa, dreva, kože a skla. Záujemcovia budú môcť ochutnať z dobových jedál. Na záver vystúpil hudobná skupina Valar.




Komentáre