Život

V Nitre sa už túto nedeľu uskutoční ďalší ročník vianočného bazára

"Už túto nedeľu (4. decembra) sa v priestoroch Divadla Andreja Bagara v Nitre bude konať deviaty ročník charitatívneho vianočného bazára. "

TASR, 29. novembra 2022 16:24
V Nitre sa už túto nedeľu uskutoční ďalší ročník vianočného bazára Foto: Nadácia Y

Finančný výťažok zjednoduší prvé hodiny života predčasne narodeným deťom na Neonatologickom oddelení Fakultnej nemocnice v Nitre.

"Na podujatí sa ako aj po minulé roky budú predávať veci za ceny určené kupujúcimi, ktoré môže priniesť v daný deň ktokoľvek priamo do foyer štúdia Divadla Andreja Bagara. Ide o veci ako hračky, knihy, oblečenie v dobrom stave, porcelán, a podobne, ktoré majú ľudia doma. V divadle budeme od deviatej hodiny ráno do večera 20,00 h," konštatovala iniciátorka projektu Mária Kočnerová.



Charitatívny bazár organizujú študenti Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a žiaci SSŠ-e.p. Súkromnej obchodnej akadémie Nitra pod vedením svojich pedagógov. Projekt je založený na myšlienke, že pomôcť môže každý z nás, formou, akú si zvolí. Nemusí ísť len o finančnú podporu. "Uvedomujeme si, že v súčasnosti je život mimoriadne náročný. Preto chceme nechať na ľudí, aby si v prípade záujmu zvolili formu pomoci, ktorá je pre nich prijateľná. Budeme vďační za akúkoľvek pomoc," uviedla Kočnerová.

V prípade záujmu je možné charitatívny bazár podporiť aj zaslaním ľubovoľného finančného príspevku na číslo transparentného účtu Nadácie Y, ktorá bazár zastrešuje SK50 8330 0000 0021 0164 6977.



Vyzbierané peniaze poputujú na Neonatologické oddelenie Fakultnej nemocnice v Nitre. Vecné dary potešia obyvateľov Domova pre osamelých rodičov s deťmi, Centrum pre rodinu a iných recipientov.

Komentáre