Život

Trenčín má novú legendu, stal sa ňou vojak z Laugaricia Severus

"Nová legenda podľa hovorkyne Trenčína zavedie návštevníkov do druhého storočia, keď sa na území budúceho Trenčína objavili Rimania."

TASR, 15. júna 2022 12:08
Na snímke pohľad z hradu na mesto Trenčín, archívne foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Severus - vojak z Laugaricia je novou legendou Trenčína. Rovnomenné literárne dielo z pera Trenčana Vlada Kulíška uvedú do života vo štvrtok (16. 6.). Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

"Legendu o Severusovi uvedú do života autor Vlado Kulíšek a ilustrátor Jozef Vydrnák. Ide o siedme pokračovanie cyklu Príbehy z Trenčína, ktoré bude opäť predlohou pre multižánrové open air podujatie. To sa uskutoční na začiatku letných prázdnin 1. a 2. júla," uviedla hovorkyňa.

Nová legenda podľa nej zavedie návštevníkov do druhého storočia, keď sa na území budúceho Trenčína objavili Rimania. Publikáciu predstaví autor a výtvarník vo štvrtok od 9.30 h v letnej čitárni Verejnej knižnice Michala Rešetku na Jaselskej ulici v Trenčíne.

Podujatie bude spojené s vyhodnotením 58. ročníka motivačnej medziškolskej a medzitriednej súťaže žiakov ZŠ v Trenčíne Čítajme všetci, čítanie je super.


Komentáre