Život

Tri teórie o mužskom mozgu, ktoré vás uvedú do reality

"Tri dôležité body, ktoré vám pomôžu získať viac radosti z vášho domáceho ´zariadenia´."

Zuzana Onufer, 1. októbra 2015 14:00
Foto: TASR/AP
Nový televízor alebo auto by ste v dnešnej pretechnizovanej dobe určite nekupovali bez návodu na použitie. Muži sú podobne zložité bytosti ako auto alebo televízia. Aj keď mnohé ženy by tvrdili opak, a teda, že majú len jeden ovládací gombík - vypnúť/zapnúť. „Kupovať“ chlapa bez užívateľskej príručky sa jednoducho neodporúča. Slovom kupovať myslíme žiť s ním, vydať sa zaňho, alebo zapojiť ho do akéhokoľvek vzťahu. A čo obsahuje takýto návod na obsluhu mužského mozgu? Tu sú tri najpodstatnejšie body.

Teória: Mužský mozog je lepší v priestorových úlohách, ako napríklad vizualizácia objektov, než v slovných úlohách, ako sú napríklad rôzne upozornenia a napomínania.
Praktická aplikácia: Vysvetlite mu mimoriadne zložité dôvody, prečo by mal udržiavať dom v čistote a v poriadku nie verbálne, ale vizuálne. Namiesto neustáleho opakovania a napomínania, že kusy oblečenia by nemali byť voľne pohodené na dlážke, ale odložené v skrini alebo v koši na prádlo, mu to demonštrujte názorne. Všetky jeho špinavé ponožky, rozhádzané topánky a košele mu nahádžte večer do postele. Tesne pred začatím futbalového zápasu prehoďte cez televízor jeho mokrý uterák. Vizuálne – priestorový mužský mozog zvyčajne pochopí takto formulovanú požiadavku a bude sa ju snažiť v budúcnosti uplatňovať.

Teória: Muži si radi nespomínajú na určité nepríjemné udalosti. Na rozdiel od žien, ktoré si to aj po rokoch veľmi dobre pamätajú.
Praktická aplikácia: Ak chcete muža varovať pred nejakou nepríjemnou situáciou, ku ktorej by veľmi pravdepodobne mohlo dôjsť, pripomeňte mu veľmi podobný scenár z minulosti, na ktorý on samozrejme dávno zabudol. Ak sa napríklad chystá na ďalší z podnikových večierkov, pripomeňte mu, ako to skončilo minule. Že sa dostal do nepríjemnej opileckej konfrontácie so svojím šéfom a skončilo sa to takmer vyhadzovom. Silné vizuálne vnímanie mužského mozgu môžete podporiť názorným gestom podrezávania krku. Je veľká pravdepodobnosť, že po tomto polopatistickom vysvetlení svoju účasť na večierku minimálne zváži.

Teória: Mužské mozgy majú inštinkty lovca mamutov. Muži majú potrebu zneškodniť alebo odstrániť predmet A tým, že naň vrhnú predmet B.
Praktická aplikácia: Tieto ich úžasné schopnosti, ktoré vám možno v domácnosti lezú na nervy, môžete veľmi dobre využiť napríklad na výlete v lokalite zamorenej komármi. Názorným príkladom je, že podvečer zbadáte komára na stene vašej motelovej izby. Obidvaja cítite potrebu sa nepríjemného hmyzu zbaviť. Avšak len muž je schopný vyriešiť tento problém tým, že po votrelcovi hodí do klbka zabalené ponožky.

Dúfame, že tento krátky náhľad do manuálu mužského mozgu bol pre vás užitočný. Jedno upozornenie: Mužské mozgy nie sú všetky rovnaké, takže teoretické znalosti o nich nemusia vždy zodpovedať praxi a požadované ciele nemusíte vždy dosiahnuť. Dobrou správou však je, že už sa pracuje na aktualizácii manuálu.
Zdroj: psychologytoday.com

ODPORÚČAME AJ:
Počet online útokov stúpa, častým terčom sú banky
Farebná zmena šatníka vám môže zmeniť život: Aké farby preferujete?
Týchto päť otázok nikdy neklaďte čerstvej mamičke

Komentáre