Život

Farebná zmena šatníka vám môže zmeniť život: Aké farby preferujete?

"Podľa farby, ktorú preferujete je možné nahliadnuť do vášho vnútra, do vašich pocitov. "

Zuzana Onufer, 29. septembra 2015 11:00
Foto: TASR/AP
Farby už tisíce rokov odrážajú duševný a emocionálny stav jedinca. Podľa farby, ktorú preferujete je možné nahliadnuť do vášho vnútra, do vašich pocitov. Farba má veľkú moc. Môže vás stimulovať alebo upokojiť, podráždiť alebo rozveseliť. Môže navodiť pocit vášne alebo naopak duchovnosti. Správna farba dokáže zvýšiť vašu produktivitu, posilniť vás spoločenský život, zlepšiť náladu. Farby môžete použiť na zvýšenie sebavedomia alebo kreatívnosti. Tak čo? Ostanete verné neutrálnej sivej alebo máte odvahu experimentovať?

Či už si to uvedomujete alebo nie, voľbou farby oblečenia dávate ostatným najavo ako sa momentálne cítite, ako na nich pôsobíte. Zlou farbou oblečenia môžete ľudí zmiasť, môžu si o vás myslieť niečo, čo nie je pravda. Ale ako si z tisícov farieb vybrať tú správnu, ktorá vystihuje vaše pravé ja?

Červená


Táto farba vyjadruje energiu, oheň, vášeň. Ak ju nosíte, chcete byť vnímaná ako silná, odvážna a dravá osobnosť. Farba zároveň vyjadruje silnú sexualitu.

Oranžová


Ukazujete ňou tvorivosť, horlivosť, nadšenie. Ľudia, ktorí nosia túto farbu sú asertívni, radi sa usmievajú a vytvárajú okolo seba príjemnú atmosféru. Nosením oranžovej podporíte prirodzenú konverzáciu a socializáciu.

Žltá


Túto farbu často nosia vzdelanci a inšpiratívni ľudia, ktorí chcú byť v pozícii autority. Podporuje otvorenosť a zmysel pre detail. Žltá je spájaná so slnkom, prináša svetlo. Má tendenciu vytvárať pozitívnu energiou okolo toho, kto ju nosí.

Zelená


Táto farba pomáha ľuďom vytvárať pokoj, harmóniu, vyváženú atmosféru. Zelené oblečenie nosia konvenčné typy ľudí, ktorí na seba nechcú pútať prílišnú pozornosť, nechcú vytŕčať z davu.

Tyrkysová


Táto farba povzbudzuje ľudí, aby sa o vás zaujímali. Znázorňuje osviežujúcu a ľahko prístupnú osobnosť, človeka mladistvého s iskrou.

Modrá


Modré oblečenie naznačuje spiritualitu a poriadok. Tí, ktorí ju nosia majú radi pokoj, pohodu, dokonca samotu. Farba vystihuje vernosť a poctivosť.

Fialová


Nosenie fialovej farby vytvára pocit sebaúcty, dôstojnosti a uvedomenie si vlastnej hodnoty. Je spojená aj s extravaganciou a bohatstvom. Mnoho umelcov uprednostňuje túto farbu na oblečení pre jej tvorivé a duchovné vlastnosti.

Čierna


Často ju nosia ľudia, ktorí rebelujú proti zavedeným konvenciám, proti spoločnosti. Podporuje extrémne postoje – všetko alebo nič. Čierna je vnímaná ako temná, tajomná, ale zároveň aj sexi.

Biela


Biela je všeobecne spájaná s čistotou a nevinnosťou. Odráža všetky farby a tí ktorí ju nosia, robí biela vyrovnanými a harmonickými.

Hnedá


Táto farba je často spájaná so zemou a so stabilitou. Osoba, ktorá rada nosí hnedé oblečenie bude veľmi oddaná svojej práci, rodine, priateľom. Farba znázorňuje vytrvalosť a praktickosť. Tí, ktorí ju nosia majú schopnosť dostať sa na koreň veci a riešiť zložité záležitosti jednoducho a priamo.
Zdroj: piatkusbooks.net

ODPORÚČAME AJ:
Jeseň začala: Už viete, akým účesom ju privítate?
Zlatá je svadobnou farbou jesene, nechajte sa ňou zviesť
Očista tela: Vyskúšajte digitálnu detoxikáciu
Prečo si berieme ľudí, ktorí nás fyzicky nepriťahujú?
Nemáte najlepšieho priateľa? Staňte sa ním

Komentáre