Život

Nemáte najlepšieho priateľa? Staňte sa ním

"Chýba vám v živote pomocná dlaň? Nájdete ju na konci svojej ruky."

Tomáš Kušnír, 18. septembra 2015 9:00
Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Americká herečka Audrey Hepburn to vystihla: "Pamätaj, že keď potrebuješ pomocnú dlaň, vždy ju nájdeš na konci svojej ruky." Vedeli ste, že pre niektorých ľudí je samota tou najhoršou nočnou morou? Práve preto vidíte okolo seba toľko nešťastných vzťahov a večne nespokojných ľudí. Nájsť skutočného priateľa je veľmi ťažké, no potrebné. V prípade, že sa vám v živote nedarí nájsť vášho "spolupáchateľa", ktorý by s vami spáchal akýkoľvek zločin, skúste na to ísť inak. Pozrite sa do zrkadla a staňte sa svojím najlepším priateľom. Má to niekoľko benefitov.

Zamilujete sa do seba


Sebaúcta a láska k sebe samému je pre mnohých ľudí métou, ktorú nevedia dosiahnuť. Niektorí naozaj nevedia vydržať sami so sebou. Radšej si pôjdu zabehať, len aby nemuseli byť so svojimi myšlienkami. Zabúdajú však na to, že behaním dokola sa aj tak dostanú na tú istú štartovaciu pozíciu. Avšak, ak sa stanete svojím najlepším parťákom, spoznáte sa z inej stránky. Začnete k sebe pristupovať tak, ako by ste si to želali u iných ľudí. So sebaláskou prichádza aj nezávislosť a od tej je iba krôčik k novým, úspešným vzťahom.

Samota? Žiadny problém


Ak máte okolo seba ľudí, s ktorými si nerozumiete, cítite sa nepohodlne. Pociťujete tieto pocity aj vtedy, keď ste osamote? Pravdepodobne ste v zlej spoločnosti. Pre mnohých ľudí je čas, keď môžu vypnúť, veľkou výsadou. Oveľa väčšia skupina ľudí však tieto situácie nevyhľadáva a necíti žiadne oslobodenie. Je na tom niečo zlé, sedieť potichu, na nič nemyslieť, s nikým nekomunikovať a iba dýchať? Mať najlepšieho priateľa v sebe samom prináša jednu veľkú výhodu – svoj voľný čas a teda svoju samotu si môžete zariadiť podľa seba. Chcete si ísť zabehať? Ak potrebujete zrýchliť tempo alebo sa za niečím otočiť, je to iba na vás. Ste pánom svojej samoty.

Zmenia sa aj vzťahy


V momente, keď zlepšíte vzťah so svojím ja, kontakty vo vašom okolí sa takisto rapídne zmenia. Stáva sa, že ľudia sa v iných snažia nájsť to, čo nenachádzajú v sebe. Túžite po lepšom živote? Najprv musíte zlepšiť váš. Urobte tak a stretnutia s inými ľuďmi sa pre vás stanú obohacujúcimi.

Zdroj: powerofpositivity.com

ODPORÚČAME AJ:
Patríte k ľuďom, ktorých privádza hlasné prežúvanie do zúrivosti?
Sedem spôsobov, ako spoznáte pasívne agresívnych ľudí
Netradičné, ale funkčné: Vyskúšajte čistenie zubov kokosovým olejom
Strapce, strapce, strapce: Túto jeseň bez nich nechoďte ani na krok
Kozovi film inšpirovaný jeho osudom život nezmenil

Komentáre