Život

Slovensko sa zapojilo do svetového projektu Ďakujeme zdravotníkom

"Slovensko sa pridalo k medzinárodnej iniciatíve Ďakujeme zdravotníkom. Ako symbol poďakovania zdravotníkom rozsvietili nemocnice v Bratislave a budovu Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach. "

TASR/Webmagazin.sk, 22. mája 2020 11:49
Projekcia poďakovaní zdravotníkom z celého sveta na fasáde budovy Štátnej vedeckej knižnice v Košiciach na Hlavnej ulici piatok večer 22. mája 2020. Foto: FOTO TASR - Milan Kapusta


Milión poďakovaní pre desať miliónov hrdinov


TASR o tom informoval za tím Ďakujeme zdravotníkom SK Jan Melikant a za Univerzitnú nemocnicu Bratislava (UNB) jej hovorkyňa Eva Kliská. Melikant priblížil, že cieľom iniciatívy bolo vytvoriť celosvetové hnutie solidarity prostredníctvom poďakovania tým, ktorí spoločnosť chránia v prvej línii. Jej ambíciou je získať jeden milión poďakovaní a odovzdať ich desiatim miliónom zdravotníkom po celom svete. Poďakovania pridávali ľudia na webovú stránku www.dakujemezdravotnikom.sk vo forme textu, videa, fotografií a malieb. Poďakovania boli následne zobrazované v nemocniciach a prostredníctvom organizácií ako Slovenská lekárska komora alebo Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek.

Premietanie hologramov s poďakovaním bolo v piatok


„Som veľmi rada, že aj UNB je súčasťou tohto celosvetového projektu, prostredníctvom ktorého sa odovzdávajú poďakovania našim zdravotníkom. Od začiatku vypuknutia pandémie cítime obrovskú podporu, ktorú nám ľudia denne prejavujú, a predovšetkým sa i naďalej správajú veľmi zodpovedne a aj takto pomáhajú zdravotníkom na celom Slovensku,“ uviedla riaditeľka UNB Renáta Vandriaková.
V piatok od 15.00 do 19.30 h boli vyzbierané poďakovania zobrazené formou hologramov v UNB na bratislavských Kramároch a v Ružinove. V oboch nemocniciach sú červené zóny, kde liečia pacientov s ochorením COVID-19. Poďakovania boli premietané aj na budove Vedeckej knižnice na Hlavnej ulici v Košiciach.

Komentáre