Život

Highlighty týždňa: Prebúdzanie Schumachera a pochovaný Bruce Willis

"Po nehode na lyžiach je Michael Schumacher už viac ako mesiac v umelom spánku. Minulý týždeň ho lekári začali postupne prebúdzať."

Veronika Rosputinská, 3. februára 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Rodina, priatelia aj fanúšikovia už viac ako mesiac sledujú stav Michaela Schumachera, ktorý bol po nehode na lyžiach uvedený do umelého spánku. Odvtedy už média priniesli desiatky správ a zaručených informácií o jeho stave, nechýbali desivé prognózy či naopak, pozitívne novinky o vývoji situácie v nemocnici v Grenobli, kde je Schumacher hospitalizovaný.

Za zaručene spoľahlivé však v tomto prípade možno považovať len vyjadrenia jeho manažérky Sabine Kehmovej, ktorá komunikuje aj s rodinou zraneného Schumachera. Tá si v prvom rade praje, aby verejnosť rešpektovala ich súkromie, aby lekári mohli pokojne vykonávať svoju prácu. Vo vyhlásení tiež vyjadrili vďaku za podporu, ktorá sa k nim dostáva z celého sveta.

Najnovšie informácie manažérky Kehmovej potvrdili, že lekári postupne začínajú Schumachera z umelého spánku prebúdzať. To, ako dlho tento proces potrvá, nie je známe. „Michaelovi nedávno znížili podávanie sedatív s cieľom umožniť začatie procesu prebúdzania, ktorý môže trvať dlho," citovali svetové agentúry z oficiálneho písomného vyhlásenia Kehmovej. Detailné informácie o tomto procese si však chce rodina nechať pre seba.

Ako zomrel Bruce Willis?


Odpoveď znie, na Facebooku. Práve na tejto sociálnej sieti pred pár dňami vznikla stránka R.I.P. Bruce Willis, ktorá na svojom profile uviedla, že hollywoodsky herec prišiel o život 31. januára predpoludním. Medzi fanúšikmi hneď vznikla panika a všetci vo veľkom na stránke zdieľali svoje kondolencie. Hneď potom, ako vyšlo najavo, že je herec v poriadku, bola stránka vymazaná.

Bruce Willis Foto: TASR/AP Photo
Portálu Mediamass.net sa ešte pred zmiznutím facebookového profilu podarilo skopírovať status, ktorý vyvolal toľko paniky. “At about 11 a.m. ET on Friday (January 31, 2014), our beloved actor Bruce Willis passed away. Bruce Willis was born on March 19, 1955 in Idar-Oberstein. He will be missed but not forgotten. Please show your sympathy and condolences by commenting on and liking this page.” Vo voľnom preklade sa v statuse píše, že herec zomrel v posledný januárový deň predpoludním a že hoci bude chýbať, nezabudne sa na neho. Taktiež vyzýva, aby ľudia prejavili sympatie komentovaním a „likeovaním“ stránky.

Z podobných „žartov“ sa stáva čoraz väčší trend. Prednedávnom sa objavila informácia o umierajúcej kráľovnej Alžbete a medzi slávnymi už boli takto pochovaní napríklad James Blunt, Bon Jovi, Johnny Depp či Paris Hilton, u nás sa tejto „pocty“ dostalo raperovi Rytmusovi. Niekto očividne nevie odhadnúť mieru vtipu.

Komentáre