Život

Highlighty týždňa: Zomierajúca kráľovná, tehotná Kate a Schumacher

"Ani prelom rokov sa nezaobišiel bez šokujúcich správ. Čo sa deje v britskej kráľovskej rodine?"

Veronika Rosputinská, 6. januára 2014 6:00
Kráľovná Alžbeta a vojvodkyňa Kate Foto: TASR/AP Photo


Odkedy sa Kate Middleton po pôrode svojho prvého dieťaťa ukázala na verejnosti, začalo sa špekulovať o tom, kedy dá pár malému Georgeovi súrodenca. Ani sme sa nenazdali a je to tu! Ani nie pol roka po jeho narodení zaplavili média „zaručené“ informácie, že William a Kate sa tešia na svoje druhé dieťa. Dôkazom má byť fakt, že Kate bola párkrát na verejností pristihnutá, ako sa chytá za bruško. Informoval o tom magazín Star, od ktorého správu prebrali iné médiá a dostali sa aj k nám na Slovensko.

Medzitým už správu stihli viaceré médiá poprieť. Portál Gossip Cop zverejnil informáciu od hovorcu dvojice, ktorý poznamenal, že je zriedkavé, aby sa v takýchto veciach vyjadroval, ale pre tento prípad bol ochotný prezradiť, že článok magazínu Star je stopercentne nepravdivý. Na ďalší kráľovský prírastok tak môžu v Británii zatiaľ zabudnúť.

Malý princ má sotva pol roka a médiá mu už vymýšľajú súrodenca. Foto: TASR/AP Photo
A aby toho pre kráľovskú rodinu počas sviatkov nebolo málo, okrem tehotenstva vojvodkyne sa v médiách objavila aj správa o kráľovnej Alžbete. Magazín Globe uverejnil šokujúci článok pod názvom Posledné Vianoce umierajúcej kráľovnej, v ktorom píše, že britskej panovníčke ostáva už len pol roka života. Oficiálne stanovisko zatiaľ od nikoho spoza múrov Buckinghamského paláca neprišlo, ale isté je to, že by to nebolo po prvý raz, keď sa médiami šírili vymyslené informácie.

Už niekoľkokrát bola zaručene tehotná hollywoodska hviezda Jennifer Aniston, pochovaní zas James Blunt, Bon Jovi, Johnny Depp či Paris Hilton. Na Slovensku sa naposledy táto nepríjemnosť stala raperovi Rytmusovi, keď nejaký podvodník na sociálnej sieti zverejnil informáciu o jeho smrti pri dopravnej nehode.

Schumacher stále v umelom spánku


Svetom „efjednotky“ otriasla minulý týždeň správa o nehode jej najúspešnejšieho pilota v dejinách, Michaela Schumachera, ktorý sa môže pýšiť siedmimi titulmi a 91 triumfmi. V nedeľu 29. decembra počas lyžovačky vo Francúzskych Alpách nešťastne spadol a utrpel vážne zranenia hlavy. Podstúpiť musel dve operácie - pri druhej mu odstránili väčší hematóm a zmiernili tak tlak na jeho mozog.

Michael Schumacher Foto: TASR/AP Photo
Stav bývalého šampióna F1 je v týchto dňoch síce už stabilizovaný, naďalej je však kritický. V oficiálnom stanovisku to potvrdila jeho manažérka Sabine Kehmová, ktorá chcela pravdepodobne uviesť situáciu na pravú mieru, keďže predtým Schumacherov kamarát Philippe Streiff v rozhovore pre Sky TV povedal, že Michael je už mimo ohrozenia života.

„Výslovne zdôrazňujeme, že každá informácia o jeho zdravotnom stave, ktorá nepochádza od ošetrujúcich lekárov či jeho manažérskeho tímu, je čírou špekuláciou," citovala agentúra DPA manažérku. Dodala, že kameru, ktorú mal Schumacher na svojej prilbe počas lyžovačky, odovzdala rodina nemeckého expilota vyšetrovacím orgánom.

Komentáre