Život

Projekt Srdce na dlani aj tento rok ocení aktivity dobrovoľníkov

"Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo voľnom čase nájdu miesto na dobrovoľné aktivity v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života."

TASR, 11. októbra 2021 8:30
Srdce na dlani, ilustračná snímka. Foto: TASR/Andrej Galica

Ocenenie Srdce na dlani aj tento rok vyzdvihne výnimočné dobrovoľnícke skutky a aktivity vo všetkých krajoch Slovenska. Verejnosť môže jednotlivcov, organizácie alebo projekty nominovať do 8. novembra 2021. TASR o tom informovala Eva Ščepková z Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

„Aj v roku 2021 prebehne oceňovanie Srdce na dlani vo všetkých ôsmich krajoch Slovenska. Navyše bude priamo prepojené aj s oceňovaním na celonárodnej úrovni, na ktoré budú nominované tie najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov,“ priblížila riaditeľka platformy Dominika Hradiská.

Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo voľnom čase nájdu miesto na dobrovoľné aktivity v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania vykonávané bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. „Rovnako je aj ocenením výnimočných projektov, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu," dodala Ščepková.

Nomináciu je možné zaslať prostredníctvom oficiálneho webu oceňovania www.srdcenadlani.sk, na ktorom sú dostupné všetky informácie, podmienky nominovania a nominačné hárky.

O udelení ocenení v krajoch rozhoduje nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Komisia rovnako rozhodne o nomináciách na národnú úroveň, kde ocenenie Dobrovoľník roka organizuje CARDO – Národné dobrovoľnícke centrum pod záštitou ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Projekt je podporený dotáciou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Komentáre