Život

Prešov spustil Mapu Vianoc, chce obyvateľom vynahradiť vianočné trhy

"Na mape je zobrazených viac ako 50 gastrozariadení, ktoré budú počas najbližších týždňov ponúkať pri svojich prevádzkach jedlá a nápoje."

TASR, 30. novembra 2020 12:27
Kostol sv. Mikuláša z roku 1347 v predvianočnej atmosfére. Foto: TASR Milan Kapusta

Mesto Prešov spúšťa tzv. Mapu Vianoc. Keďže z dôvodu pandemickej situácie nie je možné tento rok zorganizovať vianočné trhy, počas adventného obdobia si tak možno vychutnať obľúbené horúce nápoje a vianočné jedlá priamo pred reštauráciami či kaviarňami. Radnica chce zároveň podporiť miestnych podnikateľov. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Jednotlivé prevádzky sú na mape označené snehovými vločkami. Po ich rozkliknutí sa zobrazí adresa aj špeciálna vianočná ponuka v danej prevádzke. „Prešovčania sa môžu tešiť na horúci punč, pečené gaštany, vianočnú pizzu a množstvo ďalších špecialít. Netradičnú novinku sa podarilo spustiť v spolupráci s majiteľmi a prevádzkovateľmi gastrozariadení,“ uvádza radnica s tým, že im počas tejto zimy umožnili, aby si pred svoje prevádzky v rámci dĺžky fasády objektu umiestnili stôl a stoličky. Podmienkou je, aby zabezpečili poskytovanie jedál a občerstvenia hygienicky vyhovujúcim spôsobom a zároveň dodržiavali aktuálne opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR.
Na ilustračnej snímke vianočný punč. Foto: TASR/Branislav Račko

Na mape je zobrazených viac ako 50 gastrozariadení, ktoré budú počas najbližších týždňov ponúkať pri svojich prevádzkach jedlá a nápoje. „V predvianočnom čase má mesto Prešov svoje osobité čaro, o ktoré sme našich obyvateľov nechceli pripraviť. Na radnici tak vznikol nápad vytvoriť mapu vianočných špecialít a podporiť tak aj miestnych podnikateľov, ktorí zažívajú náročné obdobie,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Primátorský punč budú môcť Prešovčania ochutnať počas vybraných dní v popoludňajších hodinách pri budove mestského úradu. Výťažok z predaja poputuje na účet Nadácie mesta Prešov. Vianočnú atmosféru dotvorí výzdoba, dominantou ktorej je vianočný stromček pri Konkatedrále sv. Mikuláša. „Pri prechádzke mestom bude obyvateľov čakať aj niekoľko vizuálno-akustických prekvapení, ktorými sa budeme snažiť čo najviac spríjemniť najkrajšie sviatky roka všetkým ľuďom,“ dodáva mesto.

Komentáre