Život

Prečo sa nám nedarí ísť po vzore úspešných?

"Všetci sme si asi prečítali rady našich kariérnych hrdinov o tom, ako dosiahli obrovské bohatstvo a úspech, ktoré ich katapultovalo do legendárneho postavenia."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 9. novembra 2017 11:56
Foto: TASR/Henrich Mišovič
Kto z nás sa nesnažil nasledovať kroky našich hrdinov a robiť presne to, čo robili oni, aby sme si aj my zaobstarali malý kúsok vlastnej kariéry? Napriek tomu sa nám to aj tak vždy nedarí, prečo?

„Jedzte mäso, nie kosti“
Je dôležité si vybrať a zvoliť, čo je pre vás konkrétne zaujímavé a zvyšok nechať na stole. Buďte bezohľadní pri ignorovaní toho, čo nezodpovedá vašej konkrétnej situácii a predstave. Presaďte si svoj design manuál, ktorý zhmotní vaše myšlienky o novej spoločnosti a ostatní nech sú ako v pozícii radcov. Z ich pohľadu to nemusí byť férové, ale ak budete brať veľký ohľad na svoje okolie, nemusí byť všetko podľa vašich predstáv.

Čítajte
Dôležitosť čítania by sa nemala podporovať len na školách a vo vzdelávacích inštitúciách. Čítanie je životne dôležité pre váš rast vo všetkých oblastiach, ale najmä v tých kreatívnych. Vedľa cestovania a skúseností z prvej ruky je čítanie najlepší spôsob, ako sa naučiť spoznávať svet a inšpirovať sa ním. Objavíte všetky výhody, ktoré vám vo vašom podnikaní a úspechu pomôžu, dozviete sa ako funguje predaj spoločnosti s obchodnou históriou, spoznáte príbehy úspešných osobností a rady, ako postupovať ďalej.
V skutočnosti je to spôsob, akým konvertujete slová do obrázkov, čo môže mať na mozog úplne odlišný účinok, ako skutočné hľadanie niečoho úplne nezmyselného.

Aj keď sa vám podarí dosiahnuť úspech a budete ďalší Steve Jobs a množstvo výrobkov, ktoré prešlo spoľahlivými obchodnými váhami vo vašej spoločnosti začne zo dňa na deň stúpať, nikdy to nebude cesta, akou si prešiel váš hrdina. Môže to byť pre vás len hnacia sila a inšpirácia. Preto je nutné ísť vlastnou cestou.

Komentáre