Život

Neuveríte, akú mienku máme o svojich najlepších priateľoch

"Svojho najlepšieho priateľa milujeme, prežívame spolu šťastné aj smutné chvíle. Čo si však o ňom v skutočnosti myslíme? "

Zuzana Onufer, 7. júna 2015 14:00
Foto: Webmagazin.sk
Väčšina ľudí sa domnieva, že vyzerá lepšie ako ich najlepší priateľ. Prieskum zverejnila globálna sociálna sieť Skout, ktorá sprostredkúva stretnutia s novými ľuďmi. Zúčastnilo sa ho 3 306 jej používateľov, ktorí odpovedali na otázky ohľadom ich najlepších priateľov.

Z výskumu vyplýva, že 52% mužov a 62% žien si myslí, že sú atraktívnejší než ich najlepší priateľ. Skupina nad 40 rokov je ešte o niečo sebavedomejšia. Až 64% z nich je presvedčených, že ich najlepší priateľ nevyzerá tak dobre ako oni.

Kedysi sme svojich najlepších priateľov spoznali v škole alebo v tábore. Ale časy sa menia. Podľa prieskumu až 21 percent opýtaných uvádza, že svojho najlepšieho priateľa alebo priateľku našlo cez internet či sociálne médiá.
Najlepším priateľom muža je... Žena

Kuriózne je, že takmer 40% opýtaných mužov v prieskume potvrdilo, že ich najlepším priateľom je žena a len 35%, že muž. U žien je výsledok predvídateľnejší. Až 66% žien tvrdí, že ich najlepším priateľom je žena a len 24%, že muž. Ženy sú proste v kurze.

Ak ste si všimli, že výsledky predchádzajúcej štatistiky netvorili 100%, nie je to chyba. Vysvetľuje to skutočnosť, že nie každý človek sa môže pochváliť tým, že má najlepšieho priateľa. Kým ženy majú najlepšieho priateľa takmer všetky (90%), u mužov je to len 75 percent.

Silnému priateľstvu neprekáža ani vzdialenosť


Kým lásku dvoch ľudí väčšia vzdialenosť veľakrát zabíja, priateľstvo je zdá sa odolnejšie. Takmer polovica respondentov síce tvrdí, že ich najlepší priateľ býva v rovnakom meste ako oni, avšak 24% opýtaných potvrdilo, že ich najlepší priateľ je zo vzdialenejšieho mesta a dokonca 7% uviedlo, že ich najlepší priateľ žije v cudzine.

Či je váš najlepší priateľ krajší alebo škaredší, je to muž alebo žena a býva alebo nebýva v rovnakom meste ako vy nie je až tak dôležité. Oslávte svoje priateľstvo 8. júna, kedy je v kalendári Deň najlepších priateľov.

Zdroj: prnewswire.com

ODPORÚČAME AJ:
Tento vek by zvodnej Angeline Jolie tipoval málokto
Päť dôvodov, prečo si ženy vyberajú „zlých chlapcov“
Prší a vy ste doma s malým dieťaťom? Poradíme vám, ako sa nezblázniť
Vojna pohlaví: Čo ženy najviac nenávidia na mužoch?

Komentáre