Život

Päť dôvodov, prečo si ženy vyberajú „zlých chlapcov“

"Naše sexuálne túžby vždy porazia racionálne argumenty. Môže za to genetika. "

Zuzana Onufer, 3. júna 2015 12:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Väčšina žien tvrdí, že preferuje mužov, ktorí sú citliví, ohľaduplní, priateľskí. Napriek tomu, keď si majú vybrať, siahnu vždy po „zlom chlapcovi,“ ktorý je drsný, narcistický, zahľadený sám do seba. Najnovšie to potvrdzujú aj výskumy, ktoré zistili, že ženy viac ako príjemný spoločník priťahuje muž, ktorý v nich splanie vášeň.

Paradox dobrých chlapcov


Vyriešili ho dve štúdie A Journal of Research skúmajúce sexuálne úlohy. Paradox spočíva v tom, že zatiaľ čo ženy budú stoj čo stoj tvrdiť, že hľadajú dobráckeho muža, ktorý je citlivý a láskavý, keď takého nájdu, odmietnu ho. Vyhovoria sa, že ich fyzicky nepriťahoval alebo že nemal silnú osobnosť.

Obe štúdie zistili, že "pekné" požiadavky na chlapa boli viac žiaduce pre dlhodobé vzťahy, zatiaľ čo fyzická príťažlivosť prevládala, pokiaľ ide o sexuálne vzťahy. Do náručí drsniakov poháňa ženy túžba po sexe. Okrem toho sú ženy geneticky naprogramované vyhľadávať alfa samcov ako otcov svojich detí, pretože podvedome cítia, že majú silnejšie spermie.

Ženy sú nepoučiteľné


Štúdia výskumníkov z Hartpury College v Anglicku skúmala 146 britských žien, vo veku 18 až 24 rokov. Zistili, že aj ženy, ktoré sa viackrát sklamali vo vzťahu s narcistickým mužom, majú pre nich slabosť a opätovne ich takéto typy priťahujú. Dokonca, aj keď si uvedomujú, že narcis nie je dobrým partnerom, žijú s ním, dokonca si ho zoberú za manžela.

Milujeme nebezpečenstvo


Zlých chlapcov si vyberáme aj kvôli určitému druhu nebezpečenstva, ktoré takýto silní a namyslení muži predstavujú. Vieme, že nie sú to pravé pre nás, že sa k nám nebudú správať tak, ako si zaslúžime. Napriek tomu si namiesto pokojnej prechádzky volíme adrenalínovú jazdu.

Dobrí chlapci sú nudní


Žiadna žena nechce byť s mužom, ktorý sa nevie presadiť. Či si to pripustíme alebo nie, potrebujeme v našom partnerskom živote vzrušenie a energiu. Pri idylických vzťahoch pripomínajúcich jasnú oblohu alebo pokojné more by sa ženy nudili. Ony potrebujú neustále výzvy. Milý chlapec môže dobre vyzerať na papieri, ale v reálnom živote nie.

Muž ako celoživotný projekt


Ženy radi menia mužov, respektíve chcú meniť. Dobrý chlapec má všetky správne vlastnosti a nepotrebuje žiadne korekcie. Keď si ale žena začne so zlým chlapcom, okamžite pre ňu predstavuje výzvu, ako ho skrotiť. A to ju láka. Jeho ješitnosť a hrubosť ju hnevá a zároveň vzrušuje.
Zdroj: elitedaily.com

ODPORÚČAME AJ:
Knihu Anny Ghannamovej Nechcené tajomstvá pokrstili perím
Prší a vy ste doma s malým dieťaťom? Poradíme vám, ako sa nezblázniť
Vojna pohlaví: Čo ženy najviac nenávidia na mužoch?

Komentáre