Život

Na Kamzík vypravia Sánkobus, sánkovať sa tu bude dať aj po zotmení

"Na Cvičnej lúke na Kamzíku sa budú môcť deti po dlhých rokoch sánkovať aj vo večerných hodinách."

TASR, 10. decembra 2021 10:52
Sánkovanie na bratislavskom Kamzíku bude dostupné aj po zotmení. Foto: TASR Jakub Kotian

Na bratislavský Kamzík v Malých Karpatoch vypraví v piatok popoludní Dopravný podnik Bratislava "Sánkobus". Premávať bude od 15.30 do 19.30 h na linke 144 medzi Kolibou a Kamzíkom, ako prípoj ku každému spoju trolejbusovej linky 44. Aktuálne informácie o prevádzke Sánkobusu aj v ďalších dňoch nájde verejnosť na webe mestského dopravcu.

Na Cvičnej lúke na Kamzíku sa budú môcť deti po dlhých rokoch sánkovať aj vo večerných hodinách. Mesto a Mestské lesy v Bratislave tam totiž opravili staré reflektory. "Osvetlenie bude zapnuté počas dní, keď je kopec zasnežený, približne do 21.00 h," spresnil magistrát.

Po tom, čo v Bratislave vo štvrtok (9. 12.) napadlo niekoľko centimetrov snehu, odporúča mesto sánkarom smerujúcim na Kamzík využiť "Sánkobus" na MHD linke 144 a vyhnúť sa problémom s parkovaním. "Premávať bude počas voľných dní a v prípade priaznivých snehových podmienok aj cez pracovné dni," spresnilo mesto. Dopravca deklaruje, že v prípade snehu a vhodných podmienok na zimné športy plánuje tento spoj vypravovať denne a v predĺženej prevádzke až do 19.30 h.

Komentáre