Život

Linka detskej istoty zaznamenala počas pandémie nárast hovorov o 85 %

"Linka detskej istoty zaznamenala od začiatku pandémie nového koronavírusu až 85-percentný nárast hovorov, pričom väčšina z nich sa týkala tejto témy. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detských liniek to uviedla Táňa Ivanič Rybanská z Linky detskej istoty."

TASR/Webmagazin.sk, 18. mája 2020 9:24
Foto: TASR Maurizio Gambarini


Mnohé deti boli počas pandémie vystavené nielen zvýšenému riziku násilia, ale tiež negatívnemu vplyvu na ich duševné zdravie. "Mnohí zažívajú stres, úzkosť, osamelosť a izoláciu. Detské linky pomoci sa v súčasnosti stali pre deti a mladých ľudí ešte dôležitejšími a mnohí z našich členov po celom svete zaznamenali obrovské zvýšenie počtu volaní, textov a správ detí, ktoré žiadajú o pomoc," cituje Ivanič Rybanská medzinárodnú organizáciu detských liniek.
Organizácia zároveň vyzýva vlády i darcov, aby uznali význam detských liniek pomoci a naďalej ich podporovali.
Linka detskej istoty je členom medzinárodnej organizácie detských liniek. Prevádzkuje nonstop bezplatnú anonymnú pomoc na medzinárodne harmonizovaných telefónnych číslach. Linka pre deti a mládež funguje na čísle 116 111 a linka pre nezvestné a sexuálne zneužívané deti na čísle 116 000. Medzinárodný deň detských liniek pripadá na 17. máj.

Komentáre