Život

Inštalácia tiel detských obetí upozorňuje na potrebu pomoci Ukrajine

"Inštalácia pozostáva z patologických vakov umiestnených na zemi, vyplnených tak, aby pôsobili, že sú v nich uložené telá detských obeti."

TASR, 24. februára 2023 12:23
Na snímke inštalácia patologických vakov zdravotnícko humanitárnej organizácie Magna, ktorá upozorňuje na potrebu pomoci Ukrajine v Bratislave 24. februára 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Inštalácia zobrazujúca telá detských obetí v piatok v Bratislave upozorňuje na potrebu pomoci Ukrajine. Pri príležitosti výročia začiatku vojny tak chce zdravotnícka humanitárna organizácia Magna poukázať najmä na ukrajinské deti, ktoré sú stále v ohrození.

"Od začiatku ruskej vojenskej agresie na Ukrajine zahynulo 473 ukrajinských detí a ďalšieho 1,5 milióna je v ohrození," zdôraznila organizácia. Pripomína, že denne deťom priamo na mieste poskytuje pomoc v akútnych kritických stavoch a pri traumách, poskytuje psychosociálnu podporu či zvyšuje dostupnosť liekov.

Inštalácia pozostáva z patologických vakov umiestnených na zemi, vyplnených tak, aby pôsobili, že sú v nich uložené telá detských obeti. "Pri každom z vakov bude umiestnená opustená hračka a na vakoch bude nalepená nálepka s informáciou, koľko detí vo vojne na Ukrajine doteraz zomrelo a že stále je množstvo z nich v ohrození a treba im pomôcť," spresnila Magna.

Bratislavčania môžu inštaláciu vidieť na viacerých miestach hlavného mesta. Nachádzať sa bude na oboch koncoch Hviezdoslavovho námestia, na Hlavnom námestí, na Hodžovom námestí, na Námestí SNP, na Michalskej, Poštovej aj Panskej ulici.





Komentáre