Život

Highlighty týždňa: Hokejová hymna od Iconita a nový Ed Sheeran

"Poznáme víťazov festivalu Nová dráma/New Drama. Ed Sheeran a Justin Bieber zverejnili spoločnú pesničku. Nový košický dukát venovali hokeju. "

TASR/Webmagazin.sk, 13. mája 2019 10:00
Z natáčania videoklipu k piesni Poďme spolu vpred. Foto: Martin Šopinec
Skupina Iconito nahrala novú skladbu Poďme spolu vpred. Hovorí v nej, že našim hokejistom treba "fandiť" stále, bez ohľadu na výsledky. Hudbu aj text skladby zložil líder kapely Kristián Dufinec, producentom je Igor Timko. Na účinkovanie v klipe si kapela pozvala viaceré slovenské hokejové legendy.

„Už dávnejšie mala kapela Iconito možnosť vytvoriť športové hymny, najmä pre domáce kluby z Michaloviec. Čerešničkou na torte však bolo stále pre nás vytvoriť pieseň venovanú našej hokejovej reprezentácii. S hokejom sme, pochopiteľne, ako iní hrdí Slováci hokejovej republiky vyrastali,“ uviedol pre médiá Dufinec.



Festival Nová dráma/New Drama


Hlavnú cenu za najlepšiu inscenáciu festivalu Grand Prix Nová dráma/New Drama 2019 získala Moral Insanity Prešovského národného divadla. Festivalové ocenenia odovzdali vo štvrtok počas záverečného ceremoniálu 15. ročníka podujatia spolu s cenami súťaže Dráma na Malej scéne STU v Bratislave.

Zvláštnu cenu poroty si odniesli Iveta Ditte Jurčová a Katarína Caková za výtvarný koncept k inscenácii Americký cisár Štúdia 12 a Divadla Pôtoň, "osobitne za premyslenú a nápaditú prácu s obrazmi, symbolmi a videoartom, ktorými tlmočia príbeh o migrácii v minulosti s odkazom pre dnešok".



Ed Sheeran a Justin Bieber


Nečakané spojenie dvoch hudobných celebrít, ktorými sú najpopulárnejší spevák planéty Ed Sheeran a kanadský miláčik Justin Bieber, sa stretáva v novom singli I Don't Care. Obaja sa podporujú, držia si palce a cítiť z nich priateľstvo. Sheeran sa autorsky podieľal na Bieberovom poslednom albume Purpose, keď prispel piesňou Love Yourself. Novinka I Don't Care sa tak môže zdať logickou odpoveďou. Aj napriek tomu takúto spoluprácu málokto čakal. Bieber ohlásil dočasné ukončenie hudobných aktivít a pauzu si vybral aj Sheeran.



Hokejový košický dukát


V rámci lokálneho platidla košický dukát pribudol do obehu nový jednodukát vydaný pri príležitosti začínajúcich hokejových majstrovstiev sveta. Podobu najnovšej mince stvárnil medailér Branislav Rónai, Mincovňa Kremnica ju vyrazila v počte 3000 kusov, z toho 1000 je v špeciálnej zberateľskej karte. Na líci mince je rovnaký motív ako na jednodukáte z roku 2015 - detail košického erbu, jednotka a nápis košický dukát. Na líci sú vyobrazení dvaja hokejisti s pukom a nápis "Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji Košice 2019". Projekt alternatívneho platidla realizuje od roku 2015 združenie Košický dukát na výmenu tovarov a služieb.

Komentáre