Život

Highlighty týždňa: Sexuálny škandál, svetová premiéra a nový frajer

"V Londýne sa konala svetová premiéra tretej časti filmovej trilógie Hobit, komika Billa Cosbyho obvinila zo sexuálneho napadnutia ďalšia žena a smrť saxofonistu skupiny Rolling Stones Bobbyho Keysa."

Webmagazin.sk/TASR, 8. decembra 2014 8:00
Horný rad zľava herci Luke Pake, Luke Evans, Orlando Bloom, režisér Peter Jackson, herci Martin Freeman, Ian McKellen Richard Armitage, Benedict Cumberbatch a Evangeline Lillyová pózujú počas príchodu na svetovú premiéru tretej časti filmovej trilógie Hobit s názvom Bitka piatich armád v Londýne 1. decembra 2014. Foto: TASR/AP


Londýnske námestie Leicester Square sa 1. decembra premenilo na súčasť Stredozeme, uskutočnila sa tu svetová premiéra tretej časti filmovej trilógie Hobit. Film Hobit: Bitka piatich armád uzatvára 16 rokov filmovania príbehov zo Stredozeme, ktorú vytvoril britský spisovateľ J.R.R. Tolkien. Dej Hobita sa odohráva pred udalosťami z trilógie Pán prsteňov. Medzi prvými na premiéru prišli herci Orlando Bloom a sir Ian McKellen. "Je to úžasný pocit, že je celá partia zase pohromade," povedal Bloom, ktorý vo filme stvárnil postavu elfa Legolasa.
Herci Luke Evans (vľavo) a Orlando Bloom (vpravo) a režisér Peter Jackson (uprostred) sa rozprávajú počas príchodu na svetovú premiéru tretej časti filmovej trilógie Hobit s názvom Bitka piatich armád v Londýne 1. decembra 2014. Foto: TASR/AP


Zomrel saxofonista Rolling Stones


Saxofonista svetoznámej britskej rockovej skupiny Rolling Stones Bobby Keys, ktorý účinkoval aj na nahrávkach s Johnom Lennonom a Ericom Claptonom, 2. decembra zomrel vo veku 70 rokov v meste Franklin v americkom štáte Tennessee. Michael Webb, ktorý s Keysom hral na klávesové nástroje, oznámil, že hudobník zomrel doma po dlhej chorobe. Keys bol ešte tento rok na turné s Rolling Stones, ale zdravotný stav mu zabránil v ďalšom vystupovaní. "Rolling Stones sú zdrvení stratou svojho veľmi drahého priateľa a legendárneho saxofonistu Bobbyho Keysa," uviedla skupina v oznámení. "Bobby bol pre kapelu jedinečným prínosom od 60. rokov. Bude nám veľmi chýbať," dodali hudobníci, ktorých citovala tlačová agentúra AP.


Ďalšie obvinenie Billa Cosbyho


Svetoznámeho komika Billa Cosbyho obvinila zo sexuálneho napadnutia ďalšia žena. Kalifornčanka podala na Cosbyho v Los Angeles trestné oznámenie za to, že ju komik približne v roku 1974, keď mala 15 rokov, sexuálne obťažoval. Judith Huthová vo svojej obžalobe uvádza, že ku zneužitiu došlo vo vile Playboy Mansion. Podľa výpovede stretla Huthová s kamarátkou Cosbyho na nakrúcaní v Los Angeles. Komik im neskôr v tenisovom klube dal alkoholické nápoje. Po niekoľkých nápojoch ich vzal do rezidencie Playboy Mansion, kde došlo k obťažovaniu. Žena tvrdí, že utrpela emocionálnu ujmu, ktorej dosah sa prejavil v posledných troch rokoch.
Svetoznámeho komika Billa Cosbyho obvinila zo sexuálneho napadnutia ďalšia žena. Foto: TASR/AP


53-ročná speváčka si našla prvého frajera


Britská speváčka Susan Boyleová, ktorá sa v roku 2009 po víťazstve v televíznej súťaži Británia má talent priznala, že sa ešte nikdy nebozkávala, si v 53 rokoch našla priateľa. Je ním lekár z Connecticutu, s ktorým sa stretla počas svojho nedávneho amerického turné a ktorý ju zrejme čoskoro navštívi v Škótsku. "Je to naplánované," potvrdila hovorkyňa Boylovej Nicola Phillipsová. Uviedla, že sa speváčka s lekárom stretli v hoteli na Floride. Boyleovej vlani diagnostikovali Aspergerov syndróm, ktorý je poruchou autistického spektra a niekedy býva označovaný ako sociálna dyslexia. Už ako dieťa mala problémy s učením. Amatérska speváčka z kostola v malom škótskom meste sa stala zo dňa na deň globálnou senzáciou, keď v televíznej súťaži zaspievala bravúrne pieseň z muzikálu Les Misérables (Bedári) I Dreamed a Dream.


Vydražili Nobelovu cenu


V aukčnom dome Christie's vydražili za 4,7 milióna dolárov (3,8 milióna eur) Nobelovu cenu, ktorú v roku 1962 získal jeden z objaviteľov DNA James Watson. Zlatá plaketa s podobizňou Alfreda Nobela bola prvou Nobelovou cenou žijúceho laureáta, ktorá sa ocitla v dražbe. Výťažok z jej predaja aukčný dom pôvodne odhadoval na 2,5-3,5 milióna dolárov. Napokon ju o viac ako milión dolárov drahšie kúpil neznámy dražiteľ, ktorý sa do aukcie zapojil telefonicky.
Jeden z najznámejších vedcov 20. storočia James D. Watson sa vzdal svojej Nobelovej ceny. Bola predaná v dražbe. Foto: TASR/AP


Ocenenie pre Barabáša


Film Pavla Barabáša Stopy na hrebeni získal ocenenie na Medzinárodnom festivale horských filmov v bulharskom mesto Bansko. Barabášovu snímku ocenili za celkové stvárnenie v extrémnych podmienkach. Dielo slovenského filmára a cestovateľa bolo jedným zo šiestich ocenených filmov na 14. ročníku festivalu. V súťažnej projekcii sa predstavilo niekoľko desiatok filmov. Barabášova snímka Stopy na hrebeni je o ceste dvoch priateľov, ktorí sa rozhodnú prejsť v zime štíty Západných, Vysokých a Belianskych Tatier, a to bez akejkoľvek podpory, bez obchádzania štítov či zliezania do dolín.
Pavol Barabáš. Foto: TASR - Pavol Ďurčo


ODPORÚČAME AJ:
Sedem najbizarnejších rekordov: Neuveríte v čom ľudia dokážu zabodovať
Toto čarovné vianočné video vás prenesie do roku 1914
Netradičné príbehy o víne: Labužníci si vychutnávajú aj trojpenisové
Hádže vaše dieťa všetko na zem? Zistili sme, prečo ho to baví
Trapasy na prvom rande: O tomto nikdy nehovorte

Komentáre