Život

Sedem najbizarnejších rekordov: Neuveríte v čom ľudia dokážu zabodovať

"Byť držiteľom svetového rekordu je lákavá predstava, pre ktorú sú ľudia schopní robiť neuveriteľné veci. Pozrite si sedem najbizarnejších svetových rekordov."

Andrej Onufer, 4. decembra 2014 12:00
Tieto ženy sa pýšia svetovým rekordom. Foto: guinnessworldrecords.com


Najvyšší alebo najnižší človek, najstaršia žena na svete, najrýchlejší bežec či najviac cvičiteľov zumby. To sú bežné rekordy, ktoré sú zapísané v Guinnessovej knihe rekordov. Ľudská kreativita však nepozná medze, ale čo robiť, keď nie som ani najrýchlejší ani najvyšší, ale chcem byť rekordmanom? Nad nasledujúcimi rekordmi, ktoré zozbieral portál todayifoundout.com budete neveriacky kývať hlavou.

Beh cez prekážky s plutvami


Možno by to mohla byť nová disciplína na budúcich olympijských hrách. Bez ohľadu na jej motiváciou, Zheng Da Zong Yi drží rekord pre najrýchlejší stometrový prekážkový beh s plutvami s časom 18,523 sekundy, čo je veľmi slušné. Mnohí z nás by to lepšie nezabehli ani bez plutiev. Pokiaľ ide o pánsky rekord v tejto čudnej disciplíne, drží ho Christopher Irmscher z Nemecka, ktorý to zabehol za 14,82 sekundy.
Tento muž je držiteľom svetového rekordu v bežaní v plutvách cez prekážky. Foto: cbsnews.com


Najsilnejšia vagína na svete


Pošva je pravdepodobne jediný sval na celom tele, ktorý sa zvyčajne nesnažíme špeciálne posilňovať napríklad v telocvični. Máte tam síce stroje pre každú svalovú skupinu, okrem genitálií. To neodradilo 42 ročného gymnastu a osobného trénera Tatyany Kozhevnikovej z Ruska, ktorej tréningy zameral práve na vaginálne svaly. A oplatilo sa. Tatyana drží svetový rekord za najsilnejšiu vagínu na svete. Zo svojou vagínou dokázala zdvihnúť 14 kilovú sklenenú guľu.

Zdá sa vám to uletené? Toto sú dôvody, prečo začala s vaginálnym tréningom. „Po pôrode mojej dcérky ostali moje intímne svaly neuveriteľne ochabnuté. Čítala som rôzne knihy a zistila som, že staroveké ženy používali na riešenie tohto problému drevenú guľôčku. Poobzerala som sa okolo seba a uvidela som sklenenú guľôčku, ktorú som si vložila do pošvy. Spojila som ju pomocou retiazky a háčiku s ďalšou loptičkou a mohol sa začať tréning.“

Tatyana radí aj iným ženám posilňovať svoje vaginálne svaly. Nemusia podľa nej lámať rekordy, ale pomôže im to napríklad pri pôrode alebo aj pri sexe, ktorý je tak omnoho príjemnejší. Aj keď na druhej strane, mať sex s najsilnejším zverákom na svete nemusí byť pre muža až tak príjemná predstava.

Najrýchlejšie zazipsovanie sa v kufri


Skôr by sa dala pochopiť snaha o svetový rekord v zbalení kufra na výlet do Disneylandu, ale rekord v samozazipsovaní do kufra? Držiteľkou rekordu je Leslie Tipton a dosiahla ho na LIVE! s Regis a Kelly výstave 14. septembra 2009. Jej výsledný čas je 5,43 sekundy. Možno len špekulovať nad tým, čo ju motivovalo stať sa najrýchlejšie zbaleným ľudským nákladom na svete.
Táto žena sa stala držiteľkou svetového rekordu v zazipsovaní sa do kufra. Foto: guinnessworldrecords.com


Najviac oblečených tričiek


Dňa 24.apríla 2008 si Jef Van Dijck úspešne na seba obliekol 227 tričiek v meste Brechta v Belgicku. Pri pohľade naňho sa zdá, že všetko, čo mu ostalo z tváre je len horná časť obočia a čela. Ak by ste sa chceli pokúsiť prekonať tento rekord, musíte si dávať veľký pozor, keďže pod veľkou váhou oblečenia reálne hrozí, že sa udusíte. Ale byť držiteľom svetového rekordu zrejme stojí za to.

Najväčšie prírodné prsia


Najväčšie prírodné prsia na svete patria Annie Hawkins-Turner z New Yorku. Obvod hrudníka pod prsiami má 109,22 cm a okolo pŕs cez bradavky jej namerali neuveriteľných 177,8 cm! Annie hovorí, že jej rekordné prsia jej začali rásť ako deväťročnej. Prvú podprsenku začala nosiť v tretej triede a to už mala veľkosť dospelej ženy. V súčasnosti má veľkosť 52, pričom bežne sa v USA vyrábajú podprsenky len do veľkosti 48. Na svoje poklady si teda musí objednávať špeciálnu podprsenku šitú na zákazku.
Žena s najväčším poprsím na svete. Foto: guinnessworldrecords.com


Najdlhšie vlasy


Vlasy Xie Qiuping majú dĺžku 5,627 metrov. Naposledy bola strihaná v roku 1973, kedy mala 13 rokov. Odvtedy jej vlasy rastú a rastú. Predstavte si jej ročný účet za šampón a kondicionér. Jej rekord bude ťažké prekonať nielen preto, že je dosť nepraktické žiť s takýmto három, ale aj preto, že je vedecky dokázané, že vlasy dokážu rásť len do určitej dĺžky. A tá hranica je práve v blízkosti jej rekordu.
Najdlhšie vlasy na svete má táto žena. Foto: guinnessworldrecords.com


Najdrahšie pizza na svete


Viete si predstaviť výdavky na pizzu vo výške 200 dolárov? Ak by ste pozvali všetkých svojich kolegov z práce, možno. Ale za jednu? A presne toľko by vás vyšla najdrahšia pizza na svete, ktorú by ste si mohli objednať v londýnskej Maze reštaurácii známeho šéfkuchára Gordona Ramseyho. A čo by ste na tanier dostali? Tenké cesto pizze pečené na drevenom uhlí potrené hľuzovkovou pastou a posypané cibuľou, baby mozzarelou, syrom fontina, slaninou, šampiňónmi a čerstvo nazbieraným divokým Mizuna šalátom.

Ozdobená by bola najdrahšou ingredienciou, ktorou sú hoblinky vzácnej talianskej bielej hľuzovky. Takáto hľuzovka stojí 2500 dolárov za kilogram. V závislosti na množstve dostupných hľuzoviek podľa ročného obdobia sa najdrahšia pizza na svete predáva približne za 178 dolárov. Najvtipnejšie by bolo, keby ste si na tento skvost našetrili a nakoniec by vám ani nechutila. Hľuzovky majú totiž špecifickú vôňu aj chuť, ktorá nemusí každému sadnúť.

ODPORÚČAME AJ:
Netradičné príbehy o víne: Labužníci si vychutnávajú aj trojpenisové
Hádže vaše dieťa všetko na zem? Zistili sme, prečo ho to baví
Trapasy na prvom rande: O tomto nikdy nehovorte
Chutia vám divné veci? Možno máte Pica syndróm
Mýty a fakty ako zvýšiť svoje šance otehotnieť

Komentáre