Život

Toto čarovné vianočné video vás prenesie do roku 1914

"Uvidíte 20 najzdieľanejších reklám Youtubu. Dozviete sa, ktorá sieť rastie najrýchlejšie. A vo vianočnom virále si zacestujete v čase."

Tablet.TV, 2. decembra 2014 12:00
Týždeň na webe Foto: Tablet.TV

Bratislava 2. decembra (TABLET.TV) – Nový Týždeň na webe vám prináša opäť niekoľko zaujímavých internetových tém.

Najviac zdieľaná bola Shakira

Opäť tu máme bilanciu roka, tentoraz očami marketingovej spoločnosti Unruly. Tá priniesla 20 reklám Youtubu, ktoré boli najviac zdieľané cez sociálne siete. Prvé miesto s takmer šiestimi miliónmi zdieľaní obsadil spot k tohtoročnému futbalovému svetovému šampionátu v Brazílii s kolumbijskou speváčkou Shakirou. Video s pesničkou La La La má na Youtube viac než 412 miliónov videní. Druhé miesto však obsadilo viac hrôzostrašné než športové video Devil baby Attack, ktoré získalo viac ako 2 milióny zdieľaní.

Zoznámte sa s najrýchlejšie rastúcou sociálnou sieťou


Popularita sociálnych sietí sa neustále zvyšuje. Podľa výskumu Spoločnosti Global Web Index je najrýchlejšie rastúcou sociálnou sieťou mikroblogová platforma Tumblr. Počet jej aktívnych užívateľov vzrástol o 120%, aktuálne združuje 212 miliónov bloggerov. Pri Facebooku sa počet aktívnych užívateľov zvýšil len o 2% a počet všetkých členov o 6%. A hoci je Facebook s viac než miliardou aktívnych užívateľov naďalej najväčšou sociálnou sieťou a aj najväčšou mobilnou aplikáciou, nerozvíja sa tak rýchlo ako konkurencia. Čo sa týka aplikácií v mobile, najrýchlejšie postupuje Snapchat.



Pohľad na naše online závislosti trošku odľahčíme. A to satirickými kresbami od Johna Holcrofta, ktoré triafajú do čierneho. Aspoň čo sa dnešnej doby a spoločnosti, ktorú všetci tvoríme, týka.

Tweet, status či online video – aká je ich optimálna dĺžka?

Rozmýšľali ste niekedy nad tým, akú dĺžku by mali mať tweety, statusy či online videá? Infografika na stránke adweek zobrazuje internet ako jednu veľkú zoo. Optimálny tweet by mal mať od 71 do 100 znakov. Na najväčšej sociálnej sieti Facebooku je ideálny počet znakov v statuse 40. Optimálna dĺžka Youtube videa je tri minúty.

Tento virál videlo 13 miliónov ľudí

Dnešná decembrová rozlúčka bude vianočná. Na jeden z najnovších vianočných virálov, ktorý pripomína udalosti Štedrého dňa roku 1914, si kliklo už viac než 13 miliónov ľudí.

Odporúčame:
Takto marihuana rozveselila staré mamy
Zadok Kim Kardashian verzus sonda Rosetta
Týždeň na webe: QR kódy aj na náhrobných kameňoch
Mrazivé cestovateľské historky: Mŕtvola pod matracom a krysa
Desať čudných fóbií, o ktorých ste doteraz nepočuli

Komentáre