Život

Týždeň na webe: QR kódy aj na náhrobných kameňoch

"V Týždni na webe zájdeme na virtuálny cintorín, ale pozrieme sa aj na Halloween očami sociálnych sietí. Ukážeme si hit internetu - lietajúce auto. A uvidíte aj sexuálne obťažovanie po newyorsky. "

Tablet.TV, 4. novembra 2014 12:00
Týždeň na webe: QR kódy aj na náhrobných kameňoch Foto: Tablet.TV

Bratislava 4. novembra (TABLET.TV) - Počas dušičkového víkendu ste okrem reálnych cintorínov mohli zapáliť sviečku či položiť veniec aj na online cintorínoch. Údaje o zomrelých, fotografie náhrobkov a digitálne mapy slovenských cintorínov – to všetko nájdete napríklad na portáli www.cintoriny.sk. Mŕtvym môžete vytvoriť na portáli aj životopis alebo pridať fotografiu z ich života.

Na dušičkové sviatky sa pozrieme aj z pohľadu amerického Halloweenu. Stránka ExactTarget priniesla inforgrafiku, ktorá zmapovala trendy v sociálnych médiách počas Halloweenu. Tento rok Halloween slávilo 162 miliónov ľudí z celého sveta. Na prvom mieste v rámci Top kostýmov 2014 sú podľa infografiky kostýmy párov. Dvojku obsadila čarodejnica a treticu uzatvára princezná. Top tweety pochádzajú od trojice Jimmy Fallon, Taylor Swift a Ellin Degeneres.

Minulý týždeň obletela internet správa, že Slovák Štefan Klein predstavil vo Viedni vylepšenú, tretiu verziu lietajúceho auta. AeroMobil sa začne vyrábať pravdepodobne už v roku 2016. Ako auto dosiahne maximálnu rýchlosť 160 kilometrov, ako lietadlo až 200 kilometrov za hodinu. Na vzlietnutie budete potrebovať minimálne 200 metrov. Samozrejme, len v prípade, že budete vlastniť preukaz pilotovania malého lietadla.



Američanka Shoshana Roberts zdokumentovala skrytou kamerou sexuálne obťažovanie v uliciach New Yorku. Vo videu je uvedené, že počas svojej prechádzky zažila viac ako 100 sexuálnych narážok. Snímku si pozrelo od 28. októbra viac než 30 miliónov ľudí.

Maďari sa minulý týždeň dokázali spojiť a vybojovať si stiahnutie vládneho návrhu, ktorý mal zaviesť internetovú daň. V Budapešti i v ďalších maďarských mestách protestovalo až 100-tisíc Maďarov, ktorí sa zorganizovali cez Facebook a premiéra Viktora Orbána prinútili, aby daň nezaviedol. Poskytovatelia internetového pripojenia mali za každý prenesený gigabajt cez internet platiť 150 forintov, približne 49 centov.

Odporúčame:
Facebook odkazuje: Tehotenstvo si nechajte na neskôr
Keď je tanec pri tyči umením
Miley Cyrus prekvapuje, vrhla sa na pomoc mladým bezdomovcom

Komentáre