Život

Mrazivé cestovateľské historky: Mŕtvola pod matracom a krysa

"Viete, čo naozaj dokáže pokaziť dovolenku? Toto sú tri zážitky, ktorým by sa cestovatelia radšej vyhli."

Andrej Onufer, 16. novembra 2014 8:00
Ilustračné foto. Foto: TASR


Každý z nás zažil dovolenku, na ktorú by najradšej zabudol. Zlé počasie, hnusný hotel alebo špinavé more v nás aj po rokoch zanechajú nepríjemné spomienky. Je to však slabý odvar v porovnaní s troma hororovými cestovateľskými príbehmi, ktoré sa už tradujú ako legendy. Uverejnil ich portál urbanlegends.about.com.

Zobudiť sa vo vani plnej ľadu


Obchodný cestujúci bol vyslaný na služobnú cestu do New Orleans. Po práci si zašiel do baru na pohárik. Posledné, čo si z toho dňa nakoniec pamätal, bolo to, že si k nemu prisadol neznámy muž a pozval ho na drink. Na druhý deň sa obchodný cestujúci zobudil vo vani plnej ľadu. Keď sa rozhliadol videl na stene prilepený odkaz, aby sa nehýbal a aby ihneď volal pohotovosť. Telefón mal na malom stolíku pri vani.

Muž sa opatrne načiahol za telefónom a privolal si pomoc. Operátor, ktorý sa už zrejme s podobnými prípadmi stretol sa opýtal, či mu z dolnej časti chrbta netrčí rúrka. Muž odpovedal áno. Operátor mu zdôraznil, aby ostal v pokoji ležať, že zdravotníci sú už na ceste. V tej chvíli už bolo jasné, že mužovi vyrezali obličku príslušníci gangu, ktorý obchoduje s ľudskými orgánmi.

Tento príbeh sa ako nákaza začal koncom 90-tych rokov šíriť Amerikou. Pod názvom „Cestovatelia pozor“ sa reťazovo posielali e-maily o organizovanom gangu, ktorý chirurgicky odoberá obličky a predáva ich na čiernom trhu. Strhla sa lavína telefonátov na úrady a políciu, aby vydali oficiálne vyhlásenie. Vyšetrovatelia však nenašli žiadne dôkazy.

Mŕtvola v posteli


Istí mladomanželia prišli na svoju svadobnú cestu do Las Vegas. V hoteli, v ktorom sa ubytovali zacítili na izbe nepríjemný zápach. Manžel zavolal na recepciu a žiadal výmenu izby. Manažér hotela sa im ospravedlnil, že ďalšie izby majú obsadené, avšak pokúsia sa zápach odstrániť. Na účet hotela ich pozvali na slávnostný obed, pokým chyžná nanovo neupratala izbu.
Ilustračné foto. Foto: TASR

Po príjemnom obede sa pár vrátil do svojej izby. Zvláštny zápach tam zacítili znova. Manažér hotela chcel situáciu vyriešiť zarezervovaním iného hotela pre manželov, ale všade mali plno. Dohodli sa teda, že zaľúbenci si urobia výlet po pamiatkach, zatiaľ čo sa personál pokúsi zápach odstrániť. Pod dohľadom manažéra upratovačky vymenili uteráky aj záclony, vyčistili koberec a na celú izbu použili tie najagresívnejšie čistiace prostriedky.
Manželia sa o dve hodiny vrátili a privítal ich opäť ten istý puch. Muž sa rozhneval a začal sám hľadať príčinu. Poprevracal celý apartmán hore nohami až nakoniec zhodil z postele matrac a pod ním v úložnom priestore našiel mŕtve telo ženy.

Domáci miláčik


Na začiatku príbehu bola rodina, ktorá si kúpila malé šteniatko. Asi po týždni sa rozhodli zobrať ho na pláž. Tam sa však dozvedeli, že mestská vyhláška to zakazuje. Keďže sa im nechcelo vracať späť domov a zároveň psíka nechceli za horúceho počasia nechávať v aute, priviazali ho na vôdzke k autu. Keď sa po niekoľkých hodinách z pláže vrátili, zistili, že im šteniatko zmizlo. Našli tam len vôdzku a obojok.
Na prechádzke dávajte pozor na svojho domáceho miláčika. Foto: TASR

Psíka hľadali po celom parkovisku, ale neúspešne. Do cesty sa im však prikradol zanedbaný pes. Zľutovali sa nad ním a zobrali si ho domov. Obľúbili si ho a s láskou sa oňho starali. O niekoľko dní sa rozhodli, zobrať psa k veterinárovi, aby zistil, či náhodou nemá nejaké choroby. Pri skúmaní psa veterinár urobil dva zarážajúce objavy.
Ich nový domáci miláčik nebol pes, ale veľká lodná krysa. Ich šteniatko sa nestratilo, ale zožrala ho práve táto krysa.

ODPORÚČAME AJ:
Nepamätáte si obdobie, keď ste boli bábätkom? Vieme prečo
Toto video musíte vidieť: Nevšedná láska tučniakov v snoch chlapca
Desať sexi trikov pre nezabudnuteľnú svadobnú noc
Prekvapenie na tanieri: Pizza, ktorú si objednáte, vás môže šokovať
Netradičná služba: Po smrti môžete cestovať okolo sveta

Komentáre