Život

Highlighty týždňa: Bojkot módnej značky a prvý transplantovaný penis

"Udalosti minulého týždňa šokovali viacerých ľudí. Podarila sa prvá transplantácia penisu a známa talianska značka si za svoje názory odniesla vlnu kritiky. "

Tomáš Kušnír, 23. marca 2015 14:00
Skupina Toto. Foto: TASR/AP
Vo veku 59 rokov zomrel Mike Porcaro, známy najmä ako basový gitarista skupiny Toto, ktorá v roku 1982 získala za svoj album "Toto IV" hudobnú cenu Grammy. A jej pieseň Rosanna sa stala platňou roka. Zosnulý už niekoľko rokov trpel amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), ktorá útočí na bunky kontrolujúce svaly. Pre zhoršujúci sa zdravotný stav opustil skupinu v roku 2007.



Mladíkovi transplantovali penis mŕtveho muža


Neúspešná obriezka pripravila mladého muža o penis. Lekárom v južnej Afrike podaril naozaj náročný zákrok. Mužovi transplantovali penis zosnulého muža. Ďalších deväť mužov už čaká na zákrok. Tím lekárov v Kapskom meste sa myšlienkou na transplantáciu zaoberal už od roku 2010. Po rozsiahlom výskume profesor Van der Merwe a jeho chirurgický tím sa rozhodli použiť metódy vyvinuté pre prvú transplantáciu tváre.

Elton John bojkotuje značku Dolce & Gabbana


Elton John Foto: TASR/AP

Britský spevák Elton John vyzval na bojkot talianskej módnej značky Dolce & Gabbana po tom, ako táto dvojica návrhárov označila deti narodené prostredníctvom umelého oplodnenia za "syntetické". Spevák, ktorý so svojím manželom Davidom Furnishom vychováva dve deti, na sociálnej sieti zaútočil na taliansku dvojicu za ich kritiku rodín gayov a využívania umelého oplodnenia.

V bojnickej zoo sa narodili dvojičky najmenšej opice na svete


Zoologická záhrada v Bojniciach sa môže pochváliť novými prírastkami. Páru kosmáčov trpasličích sa narodili dvojičky. Novými obyvateľmi zoo sú aj samčekovia ženetky škvrnitej a norka európskeho. Malé kosmáče sú v poradí 20. a 21. mláďa narodené v Bojniciach.

ODPORÚČAME AJ:
LOVE STORY: Pred 46 rokmi sa John Lennon oženil s Yoko Ono
Odkaz zo záhrobia? Aj takéto niečo sa dá objednať
Dojčenie môže vplývať na IQ človeka, ukázal rozsiahly výskum
Netradičný zákrok: Mladíkovi transplantovali penis zosnulého muža
Budem mamou: Pri pôrode sa vzdala a prestala spolupracovať

Komentáre