Život

Odkaz zo záhrobia? Aj takéto niečo sa dá objednať

"To, že niekto ponúka čudné služby znamená, že existuje dostatočné množstvo ľudí, ktorí sú ochotní za ne zaplatiť. "

Zuzana Onufer, 19. marca 2015 14:00
Ilustračné foto. Foto: TASR - Tomáš Halász
Pozdávalo by sa vám objednať si kamarátku, ktorá si s vami zájde do kina alebo by ste radšej chceli mať doma obraz vytvorený z ľudského popola? Takéto a ešte omnoho podivnejšie služby dnes ponúkajú spoločnosti ľudom, ktorí sú ochotní za ne zaplatiť.

Objednávka kamaráta


Sedieť sám v reštaurácii alebo ísť sám do kina je dosť frustrujúce. Bohužiaľ niekedy sa to stáva a ak na vás vaši skutoční priatelia nemajú čas, objednajte si fiktívneho kamaráta. Firmy, ktoré takéto služby ponúkajú majú k dispozícii databázy, z ktorých si vyberiete človeka, aký vám vyhovuje. Aj keď sa to možno zdá bizarné, v niektorých situáciách je to veľmi praktické a užitočné. Napríklad, ak sa niekam presťahujete a nikoho tam nepoznáte, takýto fiktívny kamarát z daného prostredia vám môže otvoriť dvere do spoločnosti.

Fingovaný obchodný partner


Keď ho nemáme, tak si to vymyslíme. Asi takto nejako rozmýšľajú niektoré čínske spoločnosti, ktoré si najímajú kaukazských cudzincov, aby predstierali, že sú ich zahraniční obchodní partneri alebo spoločníci. Takáto podivná prax je spôsobom, ako ukázať ostatným spoločnostiam svoju prestíž a medzinárodné obchodné vzťahy.

Portrét z ľudského popola


Missourijský umelec Adam Brown vytvára portréty zosnulých členov rodín pomocou ich popola. Po kremácii zanesú objednávatelia služby časť popola zomrelého umelcovi a on z neho a zo špeciálnych olejov a farieb vytvorí portrét. Ten vraj pomáha pozostalým lepšie sa vyrovnať so stratou blízkeho človeka.

Prenájom človiečika


Zo všetkých možných prenájmov ľudí je veľký dopyt aj po objednávke malého človiečika. Ľudia od neho chcú, aby sa obliekol napríklad za Amora a vystrelil pomyselný šíp lásky priateľke na Valentína. Alebo si ho objednajú, aby na narodeninovej party vyskočil z torty.

Správy zo záhrobia


Klub posledných správ je britská spoločnosť, ktorá uchováva osobné poznámky ľudí písané pred smrťou. Tie sa po smrti človeka, ktorý si túto službu objednal, pošlú jeho blízkym. Ľudia takto zhromaždia napríklad listy, e-maily, videá, fotografie, ktoré si žiadajú poslať svojim blízkym potom, ako zomrú. Šialené alebo romantické? Posúďte sami.
Zdroj: whatculture.com

ODPORÚČAME AJ:
PREKVAPIVÉ ZISTENIE: Po jednom poháriku sa stávate príťažlivejším
ODHALENIE: Zistili sme, prečo sa muži len tvária, že ženy počúvajú
Toto by ste mali vedieť skôr, ako dáte dieťaťu po zadku
Sedem dôvodov, prečo sa neženiť a nevydávať

Komentáre