Život

Sedem dôvodov, prečo sa neženiť a nevydávať

"Bim bam zvonia svadobné zvony. Doprajte ich radšej svojim priateľom."

Zuzana Onufer, 8. marca 2015 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Titulné stránky časopisov a sociálne siete sú plné šťastných novomanželov, ktorí sa na nás usmievajú a nepriamo do nás vkladajú vtieravú myšlienku: „Nie je už najvyšší čas aj pre mňa?“ Ešte k tomu pridajte tlak okolia, kedy pri každej rodinnej oslave sa vás každý pýta: Kedy bude svadba? Manželstvo je určite skvelá vec, ale nie pre každého. Tu je sedem dôvodov, prečo je úžasné ostať slobodným.

1. Spoznáte seba a nájdete osobné šťastie


Byť slobodný vám ponúka jedinečnú šancu tráviť čas sám so sebou, robiť aj chyby a učiť sa z nich. Môže to znieť sebecky, ale v skutočnosti rastiete ako jednotlivec bez akejsi záchrannej siete od svojho manžela. Rozhodujete sa podľa seba, nie ste od nikoho závislý.

2. Vaše financie sú len vaše


Medzi najčastejšiu príčinu manželských hádok určite patria financie. Spoločný majetok, spoločné bankové účty a neustále nezhody o to na čo míňať financie a na čo nie vás ako slobodného človeka nemusia trápiť. To, čo si zarobíte, to aj podľa svojich predstáv miniete.

3. Existujú aj iné spôsoby, ako definovať záväzok


Kto môže s istotou tvrdiť, že manželstvo je najlepší spôsob, ako ukázať že niekoho milujete? Partnerská láska môže byť rovnako silná medzi nezosobášenými ľuďmi aj medzi zosobášenými. Mať deti a s láskou ich vychovávať je možné aj v partnerskom vzťahu bez papiera.

4. Ste viac spoločenský


Nemanželské páry a slobodní ľudia majú tendenciu viac cestovať a spoznávať nových ľudí. To neznamená, že manželské páry sedia len doma, ale sloboda bez záväzkov vám otvára viac možností.

5. Svadba môže skomplikovať vzťahy


Po svadbe zvykne manželka tráviť viac času so svojím manželom alebo inými manželskými pármi a zanedbáva tak svojich blízkych alebo priateľov. Často to znamená aj úplné prerušenie doterajších väzieb, ak sa napríklad presťahuje do iného mesta.

6. Investujete najmä do seba a svojej kariéry


Manželia investujú tisíce do svadby, do medových týždňov do kúpy domu a podobne. Nutne tak obmedzujú oblasť osobného rastu a kariéry, ktorá stojí na vedľajšej koľaji. Oproti tomu slobodní ľudia na sebe môžu viac pracovať, financovať si rôzne študijné kurzy a stáže.

7. Odolajte manželstvu z donútenia


Veľakrát sa ľudia ženia a vydávajú pod tlakom okolia. Ak to tak necítite, nerobte to. Môže vás to v budúcnosti mrzieť.
Zdroj: popsugar.com

ODPORÚČAME AJ:
Osem dôvodov, prečo je skvelé byť dvadsiatnikom
Ako vplýva počasie na našu náladu? Budete prekvapení
NETRADIČNÉ SLUŽBY: Neuveríte, za čo všetko sú ľudia ochotní platiť
Desať vecí, ktoré nikdy nesmiete povedať žene

Komentáre