Život

Dvojica slovenských kníh získala prestížne svetové ocenenie

"Slovenské publikácie obstáli v konkurencii 6992 prihlásených projektov od tvorcov z 50 krajín sveta."

TASR/Webmagazin.sk, 4. septembra 2020 13:46
Nové slovenské vydania Fausta a Božskej komédie obsahujú ilustrácie akademického maliara Miroslava Cipára. Foto: Pergamen Design Studio

Nové slovenské vydania Fausta a Božskej komédie získali prestížne svetové ocenenie Red Dot Award 2020, ktoré je udeľované za komunikačný dizajn.

Autorom grafického návrhu oboch diel je štúdio grafického dizajnu Pergamen v Trnave, knihy obsahujú ilustrácie akademického maliara Miroslava Cipára. „V ilustračnom podaní sa odlišujú tým, že jedna kniha je farebná a druhá je jednofarebná. Takisto, že jedna je ilustrovaná plno a druhá iba čiastkovo,“ hovorí výtvarník.

“Som hrdý na to, že obe knihy získali po cene Najkrajšie knihy Slovenska aj celosvetové ocenenie Red Dot Award, ktoré sa považuje za dizajnového Oscara,” povedal Ivan Šulík, riaditeľ Spolku svätého Vojtecha, ktoré stojí za vydaním oboch kníh.

Dvojica slovenských publikácií získala prestížne ocenenie v konkurencii 6992 prihlásených dizajnérskych projektov od tvorcov z 50 krajín sveta. Víťazov vybrala 24-členná odborná medzinárodná porota.
Ilustrácia akademického maliara Miroslava Cipára v novom vydaní Fausta. Foto: Pergamen Design Studio

Ilustrácia akademického maliara Miroslava Cipára v novom vydaní Božskej komédie. Foto: Pergamen Design Studio

Komentáre