Život

Bratislavská zoo hľadá peniaze na projekty, pomôcť môže aj verejnosť

"Jednou z hlavných myšlienok Priateľov ZOO je dostať zvieratá z klietok a upustiť od starého atropocentrického poňatia zoologickej záhrady. "

TASR, 29. júna 2022 16:23
Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

ZOO Bratislava potrebuje pomoc s financovaním projektov. Začala preto spoluprácu s občianskym združením Priatelia ZOO, vďaka ktorej sa bude môcť na projektoch formou kampaní zúčastňovať aj verejnosť. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová z bratislavskej zoo.

"Veríme, že sa nám spoločne podarí získať prostriedky nielen na nevyhnutné úpravy, ale aj na rozvoj našej zoo a jej transformáciu na moderný, citlivý a otvorený priestor, ktorý bude vnímavejší k potrebám zvierat i ľudí, prepájať ich svety a podporovať etické a ekologické témy," uviedla riaditeľka zoo Júlia Hanuliaková. Prvým spoločným projektom je úprava výbehu a ubikácie hrošíkov libérijských.

Jednou z hlavných myšlienok Priateľov ZOO je "dostať zvieratá z klietok" a upustiť od starého atropocentrického poňatia zoologickej záhrady. "Naším cieľom je, aby sa k nášmu úsiliu pripojili milovníci zvierat a ochrancovia prírody, ktorí sa stanú súčasťou životných príbehov zvierat. Prostredníctvom svojich darov, dobrovoľníctva či inej pomoci dokážu pozitívne ovplyvniť podmienky, v akých zvieratá žijú," uviedla štatutárka združenia Veronika Vrábelová. Zapojiť sa môžu jednotlivci aj firmy.

Komentáre