Zdravie

Pozor na prítomnosť anabolických steroidov vo výživovom doplnku

"Výživové doplnky boli na základe výsledkov laboratórnych analýz vyhodnotené ako škodlivé pre ľudské zdravie."

TASR, 30. apríla 2020 8:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR upozorňuje na prítomnosť anabolických steroidov a ďalších nepovolených látok vo výživovom doplnku spoločnosti Warrior Labs. "Nepovoleným steroidným látkam s anabolickým účinkom sú pripisované mnohé vedľajšie škodlivé účinky na zdravie, a preto sa nesmú pridávať do výživových doplnkov ani žiadnych iných potravín," varoval hlavný hygienik SR Ján Mikas.

Predmetné výživové doplnky boli na základe výsledkov laboratórnych analýz vyhodnotené ako škodlivé pre ľudské zdravie. "Laboratórnou analýzou bola preukázaná vo výrobkoch prítomnosť anabolických steroidov a ďalších nepovolených látok, ako napríklad androstandion, boldenon, testosteron, l-dehydroandrostenedion, chlordehydromethyltestosteron a clostebol," spresnil Mikas.

ÚVZ SR informoval o tom, že išlo o šarže predmetného výrobku EXP: 21. 2. 2020, (batch): 07651 a EXP: 21. 2. 2020, (batch): 07557. Keďže je predmetný výživový doplnok v ponuke na predaj v niekoľkých slovenských e-shopoch, ÚVZ SR odporúča spotrebiteľom, aby výrobky s uvedenými výrobnými šaržami nekonzumovali. "Zároveň odporúčame spotrebiteľom, aby zvážili kúpu predmetného výživového doplnku s inými ako uvedenými šaržami," dodal Mikas.

Komentáre