Technológie

Tieto smart hodinky sa stanú bestsellerom

"Krásne, funkčné a predovšetkým lacné inteligentné hodinky OneTouch Watch majú potenciál stať sa bestsellerom. "

Erik Stríž, 12. januára 2015 10:00
Inteligentné hodinky Alcatel OneTouch Watch Foto: Alcatel


Na veľtrhu elektroniky a moderných technológií CES v Las Vegas sa v týchto dňoch predvádza množstvo zaujímavých produktov a služieb, avšak zdá sa, že až tak veľmi už verejnosť nenadchýnajú. Musíme si však objektívne priznať, že je to skôr dôsledok našej rozmaznanosti modernou technikou. V skutočnosti výrobcovia ukazujú skvelé technológie, ktoré majú potenciál doslovne ovplyvniť svet a zmeniť život k lepšiemu.

Skvelým príkladom sú koncepcie spoločností LG Electronics a Samsung hovoriace o prepájaní jednotlivých domácich spotrebičov v záujme zjednodušenia života. Výborným príkladom takejto koncepcie je sledovanie zdravotného stavu používateľov prostredníctvom nositeľnej elektroniky (smarthodinky, fitness náramky) a prispôsobovanie podmienok v domácnosti tomuto stavu. Reč je o automatickej regulácii vlhkosti či teploty v byte a podobne.

Tieto koncepcie spojenia technológií a života však všetky počítajú s nositeľnou elektronikou a smartfónmi. Preto je veľmi dobré počuť aj o tom, že ceny týchto zariadení klesajú, v nepriamej úmere k ich kvalite. Najnovšie hodinky od značky Alcatel sú lacné, ale technicky výborne vybavené zariadenia.

Inteligentné hodinky Alcatel OneTouch Watch Foto: Alcatel

Súlad klasického dizajnu a modernej techniky


To podstatné, čo ľudia na inteligentných hodinkách sledujú, je displej, schopnosť prepojenia so smartfónom a cena. V tomto všetkom hodinky Alcatel OneTouch Watch vynikajú, pretože majú okrúhly dotykový displej schopný zobraziť všetko to, čo sa očakáva aj od mobilného telefónu, dokážu spolupracovať s telefónmi všetkých značiek a nielen so systémom Android - sú pripravené aj na systém Apple iOS, k tomu je ich odporúčaná cena iba 99 eur.

Hodinky OneTouch Watch budú v predaji hneď v niekoľkých variantoch, v ponuke budú rôzne dizajny náramkov. Obzvlášť dobre vyzerá verzia s kovovým náramkom v striebornej farbe. Zaujímavosťou týchto hodiniek je, že sa nabíjajú cez USB port s plnou veľkosťou. Teda žiadne miniUSB a ani microUSB. V praxi to znamená, že aby ste tieto hodinky nabili alebo vložili do nich digitálny obsah, nebudete potrebovať žiadne káble, vystačíte s akýmkoľvek počítačom.

Inteligentné hodinky Alcatel OneTouch Watch Foto: Alcatel

Odolné a prekvapivo funkčné


Hodinky sú odolné pred prachom i pred vodou, na jedno nabitie vydržia až päť dní a ich funkčná výbava pozostáva z množstva senzorov a prijímačov. S mobilným telefónom alebo tabletom sa dokážu spojiť cez Bluetooth, pričom obsahujú aj ak­ce­le­ro­me­ter, gy­ros­kop, vý­ško­mer, elek­tro­nic­ký kom­pas, senzor tepu, krokomer, sledujú spánkovú aktivitu svojho majiteľa, odbeh­nu­tú vzdia­le­nosť a spá­le­né ka­ló­rie. Všetky tieto dáta dokážu cez spomenutý Bluetooth preniesť do mobilného telefónu a zabezpečiť tak aj dlhodobý monitoring životného štýlu.

Inteligentné hodinky Alcatel OneTouch Watch Foto: Alcatel

Hodinky prídu už na jar


Hodinky Alcatel OneTouch Watch nie sú tak celkom výnimočné, ale úroveň technologickej výbavy a nízka cena ich predurčujú k tomu, aby sa stali lídrom trhu s nositeľnou elektronikou. Už teraz sa nesmierne tešíme na to, keď budeme môcť tieto hodinky vyskúšať na vlastnej koži. Spustenie predaja sa na Slovensku očakáva v priebehu jari tohto roka.

ODPORÚČAME AJ:
Prestížny výrobca hodiniek predviedol smart náramok
Vzniká náhrada počítačovej myši, volá sa Flow a sleduje pohyby rúk
Nová generácia stetoskopov je na spadnutie
Dostali ste tablet? Spravte si z neho druhý monitor k počítaču
Ľudia posielajú do vesmíru čudné veci, nechýba ani erotika

Komentáre