Štýl

Spustili Detské rádio, vysielanie odštartovalo v Prešove a Košiciach

"Programová skladba rozhlasovej stanice pre najmladších poslucháčov prináša detskú hudbu, zábavný program i Minútové správičky."

TASR, 12. júla 2022 10:25
Ilustračná snímka Foto: TASR/Erika Ďurčová
Bratislava 12. júla (TASR) -
Slovensko má Detské rádio, oficiálne začalo vysielať v Košiciach a Prešove 7. júla, v deň 15. narodenín komerčnej rozhlasovej stanice Rádio Košice, ktorú môžu počúvať aj Východniari na Liptove či v Bratislave.

Jubilujúce informačno-hudobné rádio sa prvýkrát poslucháčom prihovorilo 7. júla 2007, vysielanie odštartovala skladba od Mariána Čekovského s názvom Mohla by byť z toho aj láska. Po 15 rokoch od vzniku malého metropolitného rádia, z ktorého sa stala regionálna jednotka na Slovensku, sa k nemu pridalo Detské rádio. Svoju históriu odštartovalo na košickej frekvencii 102,5 MHz a v Prešove na 102,7 Mhz. "V blízkej budúcnosti by sa mala pridať aj Banská Bystrica a Žilina," avizuje rádio určené primárne pre deti, ktoré od novembra 2021 môžu záujemcovia počúvať aj v on-line verzii na www.detske.radio.

Programová skladba rozhlasovej stanice pre najmladších poslucháčov prináša detskú hudbu, zábavný program i Minútové správičky. "Správy od detí pre deti, tak by sa dala charakterizovať hlavná myšlienka redakcie detského spravodajstva," uvádza rádio na svojom webe. "Viac ako desať šikovných detí z košických škôl pravidelne pripravuje spoločne so skúsenými redaktormi i odborníčkou na mediálnu výchovu obsah, ktorý zaujme, poučí, no hlavne neuškodí," približuje Minútové správičky, ktoré vysiela v rannom i popoludňajšom vysielacom bloku.

Detské rádio ponúka svojim poslucháčom aj priestor na vlastnú fantáziu v podobe klasických, prevažne slovenských detských rozprávok. Príbehy z pera Pavla Dobšinského, Boženy Nemcovej či bratov Grimmovcov vysiela počas celého dňa vždy o celej. Po 18.00 a 19.00 h prináša viac ako 25-minútové večerníčky. V blízkej budúcnosti má ambíciu obohatiť program o súťaže, pravidelné rubriky i odpovede na otázky detí.



Komentáre