Štýl

Sezónu ruží otvoria cez víkend v rozáriu v Dolnej Krupej

"Súčasne s podujatím otvorenia sezóny sa uskutoční Slávnosť ruží v parku kaštieľa."

TASR, 3. júna 2022 11:47
Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Sezónu ruží slávnostne otvoria v sobotu 4. júna v Rozáriu M. H. Chotekovej v Dolnej Krupej. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism Alexander Prostinák.

Podujatie pri príležitosti začiatku sezóny sa začne o 11.00 h. "Návštevníci môžu absolvovať prehliadky rozária so sprievodcom, ktorý im porozpráva o výsadbe, predstaví novú časť a jednotlivé záhony ruží v nej. V súčasnosti sa tu nachádza vyše 2300 ruží a 210 odrôd," uviedla za organizátorov Dáša Dzurechová.

Pôvodné rozárium, ktoré tu prekvitalo na začiatku 20. storočia, zaniklo po roku 1945. "Tradícia pestovania ruží ale pretrvala dodnes. Na odkaz slávnej ´ružovej grófky´ a jedinečnú tradíciu nadväzuje aj Rozárium M. H. Chotekovej," uviedol Prostinák.

Sprievodným programom otvorenia bude vystúpenie skupiny Lily Veil a operný spev Daniela Čapkoviča z Opery SND sprevádzaný klaviristom Brankom Ladičom. Súčasne s podujatím otvorenia sezóny sa uskutoční Slávnosť ruží v parku kaštieľa. Nebudú chýbať vystúpenia dychovej hudby a súťaž o najkrajšiu ružu.

Komentáre