Štýl

Na Zvolenskom zámku bude prednáška o umení inštalácie 80. a 90. rokov

"Prednášajúcou bude Vladimíra Büngerová, kurátorka zbierok moderného a súčasného umenia v Slovenskej národnej galérii. "

TASR, 27. októbra 2022 13:58
Na archívnej snímke (SNG) Zvolenský zámok vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Prednášku o umení inštalácie 80. a 90. rokov 20. storočia pripravila pre milovníkov výtvarného umenia Slovenská národná galéria (SNG) na Zvolenskom zámku. Uskutoční sa vo štvrtok (27. 10.) o 17.30 h.

"Prostredníctvom bohatého vizuálneho materiálu si na prednáške predstavíme médium inštalácie – umenie založené na priestore a čase, ktoré v slovenskom prostredí vzniklo na konci 80. rokov a s určitými obmenami pretrváva až do súčasnosti," približuje podujatie galéria. "Venovať sa budeme výrazným osobnostiam a ich umeleckým stratégiám, vybraným dielam a priestorom pre inštalácie," dodáva.

Prednášajúcou bude Vladimíra Büngerová, kurátorka zbierok moderného a súčasného umenia v SNG. Büngerová je absolventkou dejín umenia a kultúry na Trnavskej univerzite v Trnave (1995 – 2000), od roku 2007 pracuje pre SNG v Bratislave. Vo svojej práci sa venuje výskumu dejín moderného a súčasného sochárstva v bývalom Československu a na Slovensku.

Komentáre