Štýl

Animovaný seriál Chochmesovci vychádza v knižnej podobe

"Kniha zo seriálu prevzala najzaujímavejšie a najčastejšie témy etikety a bontónu."

TASR, 27. septembra 2022 14:21
Foto: FB Chochmesovci

Sériu zábavných príbehov animovanej televíznej rodinky Chochmesovcov vydalo vydavateľstvo RTVS v knižnej podobe s podtitulom "Veselá príručka slušného správania". TASR o tom informoval PR manažér Stanislav Čačko.

Rodinka Chochmesovcov sa objavila na televíznych obrazovkách v roku 2018 a úspech prvej série, ktorá mala 25 častí, podnietil vznik ďalších pokračovaní. "Dodnes ich vzniklo 55 a seriál sa dotkol všetkých tém etikety a bontónu, pričom sa venoval aj niektorým etickým témam," dodal Čačko.

Chochmesovci sú tradičná súčasná trojgeneračná rodina žijúca v meste, zložená z mierne excentrických členov. Mama je ambiciózna workoholička, otec intelektuál a nešikovný opravár, dcéra je hipsterka, syn počítačový maniak a dopĺňajú ich hippie babička a konzervatívny dedko.

Kniha zo seriálu prevzala najzaujímavejšie a najčastejšie témy etikety a bontónu. "Venuje sa zoznamovaniu, stolovaniu, tykaniu a vykaniu, konverzácii, návšteve, ale zaujímavou formou vysvetľuje aj súčasné témy, ako správanie sa na internete a telefonovanie, či etické témy, ako vzťah k domácim zvieratám a správanie sa k starým či zdravotne znevýhodneným ľuďom," približuje vydavateľ knižnej novinky.

Obsahuje 14 príbehov a štyri testy vedomostí. V spojení s množstvom vtipných obrázkov dokáže osloviť nielen deti, ale aj dospelých čitateľov. "Tí si môžu svoje vedomosti o etikete osviežiť a naučiť pomocou nej aj svoje deti či vnúčatá základom bontónu a slušnosti," dodáva ku knihe, ktorú podľa televízneho seriálu napísala Tereza Simanová, jedna zo scenáristiek Chochmesovcov.

Výtvarne knihu spracovalo kreatívne štúdio Ové Pictures, ktoré dalo podobu aj animovanému seriálu. Produkčne ju zastrešilo štúdio K2 Production, ktoré vyrábalo aj animovaný seriál.

Animovaný seriál Chochmesovci opätovne príde na obrazovky Dvojky od 9. októbra každú nedeľu ráno. "Jednotlivé vysielané časti budú chronologicky kopírovať kapitoly novej knihy," avizuje RTVS.



Komentáre