Štýl

Trápi mastná ofina v lete i vás? Skoncujte s tým

"Z ničoho nič je vaša ofina opäť mastná a vy putujete zase do sprchy. Ako tomu ale predísť rýchlo a jednoducho?"

Eva Frantová, 31. júla 2016 13:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP
Príliš horúce počasie nie je práve najlepším kamarátom vašej ofiny. Tá sa totiž otiera o čelo, ktorého pokožka nedokáže pod záplavou vlasov dostatočne dýchať a snaží sa odbúrať prehriatie potením. Z ničoho nič je vaša ofina opäť mastná a vy putujete zase do sprchy. Ako tomu ale predísť rýchlo a jednoducho?

Zalakujte ju


Pokiaľ ide o lakovanie ofiny, nestačí ak nanesiete lak len na povrch, ofinu treba zafixovať i zospodu. Treba však, aby ste dali pozor a s lakom to neprehnali. Nechcete mať predsa na čele nehybnú masu vlasov. Ak sa nebojíte, skúste si ofinu ešte predtým trochu natupírovať, pomôže to udržať jej tvar a objem vašich vlasov sa opticky zväčší.

Niekedy postačí zosvetlenie


Občas postačí, ak vlasy zosvetlíte. Či už sa rozhodnete len pre ofinu, alebo celé vlasy, poraďte sa najprv s kaderníkom, či sa vám daná farba naozaj hodí. Kúzlo totiž spočíva v tom, že farba vaše vlasy natoľko vysuší, že nebudú schopné dodatočného mastenia.

Základ je nechytať


Podstatou celého mastenia ofiny je, že si ju neustále upravujete rukami, čím sa maz prenáša na celý povrch vlasov, odkiaľ ho bez šampónu len ťažko dostanete. Preto odteraz vlasy ani pri najväčšom pokušení nechytať a všetko bude viac menej v poriadku.

ODPORÚČAME AJ:
Neónová vládne letu: Vyskúšajte ju aj vy
V lete sa chĺpky nenosia: Ako sa ich zbaviť rýchlo a jednoducho?
Nepáči sa vám overal ani krátke šaty? Skúste niečo medzi!
Dlhotrvajúca manikúra aj napriek kúpaniu v mori? Je to možné

Komentáre