Štýl

Košice: Festival Punktík sa opäť zameria na literatúru pre deti

"Detskej literatúre zo Slovenska i zahraničia sa bude venovať knižný festival Punktík, ktorý sa uskutoční v sobotu (18. 7.) v Košiciach. Jeho súčasťou budú nielen knižné prezentácie, ale aj bohatý sprievodný program."

TASR/Webmagazin.sk, 16. júla 2020 12:03
Ilustračné foto Foto: TASR Michal Svítok

"Ide už o tretí ročník tohto festivalu, ktorý je určený pre rodičov, ale svojím programom aj pre deti. Týmto festivalom sa snažíme podporiť spoločné čítanie rodičov a detí, tým najmladším sa však snažíme sprostredkovať svet fantázie nielen prostredníctvom literatúry, ale aj iných umeleckých žánrov," priblížil za organizátorov Karol Voleman.

Program v areáli kultúrneho centra Tabačka spustí v sobotu o 10.00 h multimediálna šou hudobníka a spisovateľa Braňa Jobusa. Jeho nová kniha Ako Štefan Drco vyhral kopu hnoja sa dá čítať odpredu aj odzadu a má tak dva rôzne konce. Návštevníci festivalu zároveň nájdu vo veľkej sále rozsiahly trh vydavateľov detských kníh, deti môžu navštíviť výtvarný, remeselný či hudobný workshop. Chýbať nebudú divadelné predstavenia, medzi nimi i japonské tieňové divadlo Katanari. Program vyvrcholí hudobnou šou košického výtvarníka a hudobníka Džumelca.

"Hlavné literárne hviezdy tohtoročného festivalu sú domáce. Medzi nimi je napríklad Braňo Jobus, ktorý predstaví svoju novú knihu, ale i prešovská rodáčka Gabriela Futová, ktorá je jednou z najznámejších a najaktívnejších súčasných domácich autoriek literatúry pre deti," uviedol Voleman.

V piatkový (17. 7.) predvečer festivalu sa bude konať Pecha Kucha Night - prezentácie festivalových účinkujúcich. Medzi nimi vystúpia napríklad Daniela Čarná z bratislavskej Kunsthalle či Jozef Jenčo s kladzianskeho divadla KĽUD s divadelnou prezentáciou vlastnej knižočky Vichodňarske rozpravočki. Program sa začne o 20.20 h v kníhkupectve na Hlavnej ulici.

Komentáre