Štýl

Jarná cyklistika

"Príchod jari znamená zlepšenie nálady a túžbu po tom byť na čerstvom vzduchu a na slnku. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 27. apríla 2021 15:13
Foto: dolomite-summits / Shutterstock.com
Pobyt vonku môžete využiť naplno a urobiť tak niečo pre svoje fyzické i duševné zdravie. Vytiahnite svoj zazimovaný bicykel a šliapnite doň.

Šport vám pomôže dostať sa do lepšej kondície a počas neho zabudnete na problémy, vyplavia sa vám do tela hormóny šťastia a paradoxne pocítite obrovský nával energie. Bicyklovanie je aeróbna činnosť, ku ktorej nepotrebujete profesionálny bicykel, ak neplánujete športovať závodne. Čo sa však oplatí, je kvalitné oblečenie. Napríklad také pánske cyklodresy sú dobrou investíciou. Tie sú obtiahnuté, oblečenie vám tak nebude vo vetre viať okolo tela.

Pohodlný sed
Páni si môžu pod cyklistické šortky dať ešte tenké kraťasy s vložkou v oblasti rozkroku. Niektoré šortky majú kombinovanú penovo-gélovú vložku, vďaka ktorej nebude dlhšie sedenie na sedle bicykla bolestivé a pokojne tak zvládnete jazdu aj niekoľko dní po sebe. Dámy túto vložku v šortkách ocenia určite tiež a svoj dámsky cyklodres si môžu zadovážiť v krásnych nápaditých a netradičných vzoroch. Na cestách v drese s citrónovou, kvetinovou či melónovou potlačou budete neprehliadnuteľná.

Buďte v suchu
Kvalitné cyklodresy navyše odvádzajú prebytočný pot z tela a počas jazdy tak budete stále v suchu. Dobrý dres na bicykel je vyrobený z veľmi priedušného materiálu, ktorý navyše aj rýchlo schne, takže aj v prípade, že vás pri jazde prekvapí krátka prehánka, nemusíte hneď tréning skončiť. Výhodou cyklodresov je aj ich predĺžená zadná časť, čím vaše kríže ostanú počas jazdy zakryté.

Profesionálni, ale aj rekreační športovci si radi sledujú svoj progres, aký pri tréningoch a svojich výkonoch dosahujú. Na bicykloch tomu nie je inak a dobrým spôsobom sú športové hodinky, vďaka ktorým si budete môcť porovnávať údaje za každú jazdu. Sledujte rýchlosť, kilometre alebo svoju tepovú frekvenciu.

Komentáre