Štýl

Gotická cesta otvorená predstaví sedem kostolov Rožňavského okruhu

"Stredoveké kostoly budú počas konania podujatia pre verejnosť otvorené do 17.00 h."

TASR, 11. augusta 2023 11:39
Na snímke kostol v Slavci v okrese Rožňava. Foto: TASR Branislav Caban

Tradičné podujatie Gotická cesta otvorená verejnosti tento rok predstaví stredoveké kostoly Rožňavského okruhu. Na hornom Gemeri budú môcť návštevníci zavítať do siedmich sakrálnych pamiatok so vzácnymi freskami i areálu huty Etelka. TASR o tom informoval Peter Palgut zo združenia Gotická cesta, ktoré podujatie organizuje.

Tohtoročná Gotická cesta otvorená odštartuje v piatok (11. 8.) večer v evanjelickom kostole v Štítniku. Konať sa tam bude atmosférická prehliadka, ktorá hranými scénkami v podaní historickej skupiny Kompánia z Turca priblíži históriu kostola. Pre obmedzený počet účastníkov je potrebné sa na prehliadku vopred prihlásiť na webovej stránke združenia.

Hlavný program podujatia sa bude konať v sobotu (12. 8.), keď svoje brány verejnosti otvorí sedem kostolov Rožňavského okruhu. Návštevníci budú môcť zavítať do stredovekých kostolov v Lipovníku, Krásnohorskom Podhradí, Rožňave, Henckovciach, Vyšnej Slanej a Dobšinej, voľne prístupný však bude aj areál industriálnej pamiatky huty Etelka v Nižnej Slanej.
Na snímke kostol v Slavci v okrese Rožňava. Foto: TASR Branislav Caban

Komentáre