Štýl

Témou Hradných hier Žofie Bosniakovej budú remeslá ako hra

"Podľa správkyne hradu Strečno Kataríny Repáňovej bohatý program čaká návštevníkov aj na hradnom nádvorí."

TASR, 6. augusta 2023 12:30
Hrad Strečno, archívne foto Foto: TASR - Michal Svítok

Stredoveká kuchyňa, tradičné historické remeslá, tvorivé dielne, ale i pestrý program čaká v nedeľu návštevníkov hradu Strečno v rámci Hradných hier Žofie Bosniakovej. Informovala o tom hovorkyňa Považského múzea v Žiline Magdaléna Lacková.

"Hradné hry Žofie Bosniakovej sú obľúbeným podujatím, ktoré každoročne pritiahne na hrad Strečno množstvo návštevníkov a zabaví všetky vekové kategórie. Hlavnou témou tohto ročníka bude remeslo ako hra. Návštevníci spoznajú stredovekú kuchyňu a rôzne remeslá, napríklad sviečkar, brašnár, kováč, rezbár, pisár. Ukážky remesiel počas prehliadky hradu predvedú Cech Terra de Selinan a pracovníci Považského múzea, ktorí pripravia aj tvorivú dielňu," uviedla Lacková.

Podľa správkyne hradu Strečno Kataríny Repáňovej bohatý program čaká návštevníkov aj na hradnom nádvorí. "Tešiť sa môžu na humor míma Miroslava Kasprzyka, vystúpenie skupiny historického šermu Bojník či Sokoliarov sv. Bavona. Zoskupenie Kapor na scéne pobaví improvizačným predstavením Časostroj. V stredovekej dedine Paseka budú pripravené remeselnícke stánky. Od 15.30 h sa začne koncert skupiny Old Modem," doplnila Repáňová.

Hrad bude pre návštevníkov prístupný od 9.00 do 18.00 h. Program na nádvorí sa bude opakovať v pravidelných časových intervaloch.






Komentáre