Hudba a film

Vychádzajú vinylové výberovky K. Duchoňa a M. Dočolomanského

"Michal Dočolomanský bol najobľúbenejším spievajúcim hercom v 70. rokoch minulého storočia, pričom jeho spevácka popularita v čase jej vrcholu prevažovala nad hereckou. "

TASR, 16. decembra 2022 12:10
Foto: TASR Pavel Neubauer

V týchto dňoch vychádzajú na etikete vydavateľstva Opus vinylové výberovky Karola Duchoňa a Michala Dočolomanského. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

Karol Duchoň je jedinečným fenoménom súčasnosti, keď spevákova popularita dosiahla po viac ako tridsiatich rokoch od predčasného úmrtia ešte väčšiu silu než počas jeho života a spevák sa stal najpredávanejším umelcom vydavateľstva Opus za posledné roky. Nová vinylová kompilácia Mám dobrú správu nadväzuje na tie predchádzajúce a prináša ďalší výber z Karolovej nie veľmi rozsiahlej nahrávkovej pozostalosti. Na albume sa nachádzajú známe piesne, medzi nimi Na srdci mi hraj, Smútok krásnych dievčat, Vzdialená či Rodný môj kraj, ale aj menej frekventované nahrávky, ktoré dopĺňajú Duchoňov obraz mimoriadneho speváka.
Michal Dočolomanský, foto z archívu. Foto: Archív TASR

Michal Dočolomanský bol najobľúbenejším spievajúcim hercom v 70. rokoch minulého storočia, pričom jeho spevácka popularita v čase jej vrcholu prevažovala nad hereckou. Táto nová a zároveň prvá vinylová kompilácia Ľúbim ťa prináša to najlepšie z Michalovho odkazu vrátane megahitov Smoliar, Ľúbim ťa, Haló tam či Zbohom buď, lipová lyžka zo známeho muzikálu Na skle maľované. Vinyl nemôže chýbať v hudobnej knižnici žiadneho fanúšika Michala Dočolomanského, ale zároveň určite poteší aj každého priaznivca slovenskej populárnej hudby.

Komentáre