Hudba a film

VIDEO: Na Pohode počas búrky spadol veľký stan, 10 ľudí sa zranilo

"Záchranári ošetrili na festivale Pohoda v Trenčíne desať ľahko zranených osôb. "

TASR, 12. júla 2024 23:33
Na snímke padnutý najväčší stan kvôli búrke počas druhého dňa 27. ročníka festivalu Pohoda v piatok 12. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR - Jaroslav Novák
Bratislava/ Trenčín 12. júla (TASR) -
Na festivale Pohoda v Trenčíne spadol počas intenzívnej búrky veľký stan, zasahujú tam záchranné zložky. Informuje o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti. Na miesto festivalu prišli viaceré sanitky, hasičské aj policajné autá.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR má zatiaľ informácie o niekoľko ľahko zranených osobách po búrke na festivale Pohoda v Trenčíne. Informuje o tom na sociálnej sieti. Po 20.30 h vyslalo záchranné zložky na miesto festivalu, kde mal počas intenzívnej búrky spadnúť stan. Zásah podľa OS ZZS stále prebieha.



Na snímke spadnutý najväčší stan kvôli búrke v priebehu koncertu skupiny Pražský výběr počas druhého dňa 27. ročníka festivalu Pohoda v piatok 12. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR - Jaroslav Novák






Program je do odvolania pozastavený. Organizátori apelujú na ľudí, aby si dávali pozor a našli si bezpečný úkryt.

Na snímke evakuácia festivalu kvôli búrke počas koncertu skupiny Pražský výběr počas druhého dňa 27. ročníka festivalu Pohoda v piatok 12. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR - Jaroslav Novák


O opätovnom spustení festivalu budú informovať. Ľudí vyzvali, aby sa zbavili kovových predmetov a vypli si telefóny.




Na snímke evakuovaní účastníci festivalu v letiskovej veži kvôli búrke v priebehu koncertu skupiny Pražský výběr počas druhého dňa 27. ročníka festivalu Pohoda v piatok 12. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR - Jaroslav Novák


Polícia žiada odchádzajúcich návštevníkov festivalu Pohoda o ohľaduplnosť a zachovanie pokoja. Apelovala na to na sociálnej sieti s tým, že hliadky v problémových úsekoch riadia dopravu.

"Po silnej búrke sa niektorí účastníci festivalu rozhodli opustiť areál letiska v Trenčíne. Žiadame všetkých odchádzajúcich, aby zachovali pokoj. Buďte trpezliví a ohľaduplní voči ostatným," uviedli policajti.



Záchranári ošetrili na festivale Pohoda desať ľahko zranených osôb


Záchranári ošetrili na festivale Pohoda v Trenčíne desať ľahko zranených osôb. Následne ich transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo prevažne o úrazy hlavy a horných končatín. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.

Trenčianska nemocnica očakáva viacerých zranených po búrke na festivale Pohoda



Viacerých zranených po búrke na festivale Pohoda v Trenčíne majú ošetriť v trenčianskej nemocnici. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa zdravotníckeho zariadenia Martina Holecová s tým, že očakávajú príjem viacerých ľudí. Avizovala, že bližšie informácie poskytne neskôr.

Časť Slovenska zasiahli v piatok večer intenzívne búrky. Viaceré lokality hlásia popadané stromy a zaplavené cesty. Na niektorých úsekoch prišlo k prerušeniu železničnej dopravy.

Búrka sa prehnala aj hlavným mestom. Bratislavskí hasiči pre TASR potvrdili, že pre búrky majú viacero výjazdov.

Účastníci Pohody sa môžu v prípade potreby uchýliť aj v športovej hale



Návštevníci festivalu Pohoda sa môžu v prípade potreby uchýliť v športovej hale v Trenčíne. Mesto ju pre nich sprístupnilo. Informovalo o tom na sociálnej sieti.

"Športová hala je sprístupnená pre účastníkov festivalu Pohoda, ktorí sa nemajú kde inde uchýliť, avšak prosíme účastníkov, ktorí majú kam inam ísť, aby využili prednostne iné možnosti," uviedlo.

Trenčiansky primátor Richard Rybníček informoval, že v spolupráci s organizátormi festivalu zabezpečujú do haly pitnú vodu, hygienické potreby aj ostatné potrebné veci. "Mestskí policajti sú v teréne a pomáhajú kolegom zo štátnej polície riadiť dopravu. V tejto chvíli nie je nutné vyhlasovať v meste mimoriadnu situáciu a podnikať nejaké ďalšie kroky. Som na mieste, aby sme boli k dispozícii, keď bude treba ďalšiu pomoc zo strany mesta," dodal.

Organizátori Pohody pre počasie prerušili festival, je pozastavený do odvolania. Avizovali, že ďalšie informácie o prípadnom pokračovaní festivalu by mohli oznámiť do hodiny.

Komentáre