Hudba a film

Na Pohode sa predstavia desiatky interpretov, odštartovala ju Para

"Pre návštevníkov, ktorí už zaplnili stanové mestečká, sú pripravené aj ďalšie aktivity."

TASR, 12. júla 2024 12:49
Na snímke ľudia sa bavia na koncerte skupiny Para počas 27. ročníka festivalu Pohoda vo štvrtok 11. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR Jaroslav Novák


Hudobný program na hlavnom pódiu na festivale Pohoda otvorila slovenská kapela Para. Publikum na trenčianskom letisku roztancovala známymi hitmi ako Doma dobre či Otec. Hudobná skupina bola podľa organizátorov jednou z najspomínanejších na zozname želaní návštevníkov.
Na snímke spevák Tomáš „Lasky“ Šedivý počas koncertu skupiny Para v rámci 27. ročníka festivalu Pohoda vo štvrtok 11. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR Jaroslav Novák

Na festivale sa okrem nej počas nasledujúcich troch dní predstavia i desiatky ďalších interpretov. Prvý deň fanúšikov vystúpením potešia britskí interpreti James Blake a Skepta, ale aj mladá interpretka Arlo Parks. Vo štvrtok večer sa na jednom pódiu stretnú kapely Zlokot a Got Blue Balls a spoločným koncertom si pripomenú zosnulú hudobníčku Stanku Apfelovú.

Pre návštevníkov, ktorí už zaplnili stanové mestečká, sú pripravené aj ďalšie aktivity. Naplánované sú rôzne workshopy, diskusie či inscenácie. Ľudia sa počas horúcich dní môžu schladiť na zatienených plochách a pod špeciálnymi rozprašovačmi. Organizátori na nich zároveň apelovali, aby nezabúdali na pitný režim a nosili pokrývku hlavy.


Festival Pohoda pokračuje aj v piatok. Program druhého dňa je od rána pestrý. Návštevníci si už mohli vypočuť rôzne diskusie a vidieť viaceré inscenácie. Záujem o kultúru bol vysoký, ľudí neodradilo ani daždivé počasie.

Slovenské národné divadlo predviedlo v piatok ráno autorskú inscenáciu Budete mať luft! Doobeda sa na viacerých pódiách aj diskutovalo. Oslavovali sa tiež 80. narodeniny barda slovenskej literatúry Ivana Štrpku. Prierez jeho tvorby predstavil herec Robert Roth. O program pre deti sa postaralo Divadlo ZkuFraVon, zabavilo ich s inscenáciou Lakiho mestečko.
Na snímke riaditeľ Pohody Michal Kaščák víta návštevníkov počas 27. ročníka festivalu Pohoda vo štvrtok 11. júla 2024 v Trenčíne. Foto: TASR Jaroslav Novák

Návštevníci festivalu sa môžu v piatok tešiť aj na viaceré koncerty. Vystúpia napríklad rockové duo Royal Blood či slovenské speváčky Jana Kirschner a Katarzia. Predvedie sa tiež britská kapela Morcheeba, ktorá si podľa slov organizátorov vyžiadala dlhší koncert a bude teda hrať 75 minút.



Komentáre