Hudba a film

Adam Ďurica vydáva svoju novinku Drobnosti

"Novinka je predzvesťou pripravovaného albumu aj vyhlásením výnimočných koncertov, ktoré budú oslavou 10 rokov od hitu Neľutujem a 20 rokov Adama Ďuricu na hudobnej scéne."

TASR, 24. júna 2024 10:58
Adam Ďurica oslávi 20 rokov na hudobnej scéne. Foto: Pavel Višňovský

„Drobnosti sú úplne nové a nové úplne od počiatku. Chcel som vyskúšať pri tvorbe iné veci, a postupy, ktoré som dovtedy neskúšal. Pieseň vznikla pri songwriter session, kde sme sa zišli 4 ľudia, ktorí nikdy spolu predtým nepísali pieseň od A po Z. Martin Ledvina, Tereza Balonová, Jan Vávra a ja. Vybrali sme si tému vzťahu. V ňom sú veci, ktoré sa vám páčia, ale aj také, ktoré vás občas škrú. Ale sú to skôr drobnosti, toho bežného života medzi mužom a ženou, ktoré ich nakoniec spájajú. A aj to sú dôvody, pre ktoré sa ľudia majú radi“ hovorí Adam Ďurica o novej skladbe Drobnosti.

Novinka Drobnosti je pokračovaním spolupráce s českým producentom Martinom Ledvinom.

"Spoluprácu s Adamom na novej piesni Drobnosti som si neuveriteľne užil. Adam je veľmi inšpiratívny hudobník a celkovo, po osobnostnej stránke. Pri spoločnej tvorbe sa nedá ubrániť dojmu, že máte tú česť s umelcom európskeho formátu, ktorý tvorí zo srdca, ľahko a elegantne“ hovorí na margo spolupráce, spoluautor a producent skladby Martin Ledvina

„S Martinom sme nahrávali v Prahe a od začiatku sme pracovali na tom, aby sme dostali do skladby niečo, čo je pre mňa celkom nová poloha. Výsledkom toho je pohodička, odľahčenosť, hraničiaca s humorom. Použili sme pre mňa netypické postupy. Dali sme dôraz na vokály a dychy a myslím, že sme našli farbu, ktorá tu aktuálne na celej scéne chýba. Drobnosti sú pre mňa impulzy, aby sme my umelci, mali stále tú správnu chuť a iskru pri práci na nových skladbách“ dodáva Adam s úsmevom.

Ku skladbe vznikol aj videoklip, ktorý sa natáčal pre zmenu na východe Slovenska v Prešove. Režisérom videoklipu je Peter Rončík a do hlavnej úlohy k Adamovi obsadil herečku Luciu Hraškovú.



Vydanie novej piesne je tiež spojené s dátumom, kedy sa začína predaj vstupeniek na koncerty, ktoré budú veľkolepou oslavou 20 ročného pôsobenia Adama na hudobnej scéne, a tiež 10 rokov od prelomového hitu Neľutujem, ktorého odkaz je stále silný. Koncerty sa uskutočnia v januári roku 2025.

„Človek sa nenazdá už môže bilancovať a ubehlo to naozaj veľmi rýchlo. Ale hlavne sa to deje vtedy, keď robíš niečo čo ťa baví, tak ten čas ako keby ubieha rýchlejšie než pri veciach, ktoré musíš. A toto som nemusel, toto som vždy chcel. Začal som to už pred 20 rokmi prvýkrát, keď som sa širokej verejnosti predstavil ako sólo spevák. Bolo to v slovenskej Superstar a odvtedy je to už naozaj 20 rokov a tiež aj 10 rokov od skladby Neľutujem a od albumu Mandolína, ktorý bol pre mňa určite prelomový. Vtedy sa niečo stalo, niečo sa zlomilo a veci začali fungovať. Všetko to, o čom som sníval všetko to, čo som si predstavoval, že to tak môže byť sa zrazu stalo skutočnosťou. A to si určite zaslúži oslavu. Oslavu hudby, prostredníctvom krásnych a silných skladieb. A budem veľmi rád, keď to zažijeme spolu a urobíme si ohromnú, veselú, farebnú párty. Plnú skvelej hudby, fantastických muzikantov, dobrej nálady a radosti zo života. Už teraz sa na to teším!“

Termíny koncertov:
16.01.2025 BRATISLAVA STARS auditorium
23.01.2025 KOŠICE Športová hala Stará jazdiareň



Komentáre