Hudba a film

VIDEO: Na festivale Pohoda ošetrili 15 osôb, dve sa zranili vážnejšie

"Dve ženy vo veku 20 a 24 rokov utrpeli vážnejšie zranenia - zlomeniny driekovej chrbtice a panvy. "

TASR, 13. júla 2024 11:37
Na snímke ľudia sa bavia na pristávacej dráhe po zrušení 27. ročníka festivalu Pohoda v Trenčíne v sobotu 13. júla 2024. Festival Pohoda po piatkovej intenzívnej búrke, ktorá spôsobila pád veľkého stanu a zranila najmenej 12 ľudí. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Záchranári ošetrili po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke a páde stanu na festivale Pohoda v Trenčíne 15 prevažne ľahšie zranených osôb vo veku 19 až 49 rokov, z toho boli dvaja cudzinci. Dve ženy vo veku 20 a 24 rokov utrpeli vážnejšie zranenia. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR o tom informovalo na sociálnej sieti.



Záchranári priblížili, že 14 zranených transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo prevažne o úrazy hlavy, pomliaždeniny horných a dolných končatín. Dve vážnejšie zranené ženy mali zlomeniny driekovej chrbtice a panvy.



Na Pohode zasahovali po páde veľkého stanu v piatok večer všetky záchranné zložky. Polícia avizovala, že začne trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.
Na snímke niektorí ľudia sa stále bavia po zrušení 27. ročníka festivalu Pohoda v Trenčíne v sobotu 13. júla 2024. Festival Pohoda po piatkovej intenzívnej búrke, ktorá spôsobila pád veľkého stanu a zranila najmenej 12 ľudí, predčasne ukončili. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Festival organizátori predčasne ukončili. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb. Stanové mestečko treba opustiť do soboty 12.00 h. Festivalové parkovisko a karavan parking budú otvorené do 16.00 h.

Komentáre